Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Alergija na sunce


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Shejla

01.05.2008. 11:15

Postovani, molim Vas za pomoc. Naime radi se o alergiji na sunce, bar mislim da je. Svako ljeto mi se pojavljuje crvenilo po kozi koja je izlozena suncu. Pocelo je prije 5 godina i samo na rukama ali svake godine se sirilo da bi na kraju crvenilo zahvatilo ruke, vrat, prsa, ledja i stomak. Na suncanje sam zaboravila iako jako volim sunce ali problem je sto bih trebala cijeli dan ne izlaziti na sunce da se koliko toliko spasim od crvenila i jakog svrbeza sto je skoro pa nemoguce. Do sad sam dobivala savjete da pijem betakarotin i koristim kreme sa visokim zastitnim faktorom, koristim solarij par puta prije ljeta kao pripremu jer sam svijetlije puti ali mi nista nije pomoglo da izbjegnem crvenilo i svrbez. Molim Vas da mi kazete sta mogu uciniti da izbjegnem ovaj problem i sta da uradim kad se vec pojavi, kako ublaziti posljedice.

Unaprijed zahvalna, Shejla

Darko Richter, dr. med.

01.05.2008. 15:30

Postavite ovo pitanje na forumu za dermatologiju. Mislim da vam je 100% garantirani odgovor: ne izlažite se suncu. Inače, ova "alergija" na sunce, najčepće jest posljedica neprimjerenih kvarcanja u raznim solarijima, bez certifikata, tj. bez znanja o dozvoljenoj dužini i intenzitetu kvarcanja. Nisam siguran da je to "prava" alergija. Raspitajte se malo na spomenutom forumu.