Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Alergija na temperaturu


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

so970348d

21.02.2012. 14:10

Postovani,
molim Vas za misljenje o mom problemu.
Kada mi telesna temperatura predje 37,dolazi do alergijske reakcije.Po trupu i licu izlazi mi koprivnjaca,a osim toga zahvaceni su i disajni putevi pa dolazi do zatvaranja nosa i grla,tj. do gusenja pracenog kasljem zbog manjka vazduha.Desilo se 2-3 puta da izbije i kada je napolju ekstremno visoka temperatura,ali to zaista retko.Ovo postoji vec 12 godina.U pocetku je bilo malo jedva primetnog crvenila ispod vrata,a onda se vremenom sirio zahvaceni deo po stomaku,ledjima,zatim po licu,a onda i gusenje.Do danas mi nije odredjena dijagnoza i alergolog mi nije pomogao oko toga.Molim Vas za misljenje o tome sta je meni i kako mogu da pomognem sebi osim da "izbegavam temperaturu".Plasi me sta ce biti s obzirom da dobija na intnzitetu,a izaziva mi gusenje.Kada spadne temperatura,potrebno je nekih nedelju dana da me popusti gusenje potpuno.Metaholinski test je pokazao da imam gusenje.
Hvala unapred,
Olivera

Darko Richter, dr. med.

27.02.2012. 21:40

Ne možete imati metakolinski test, a da nemate alergološku obradu. Pokušaje mi navesti sve što je bitno.
Inače ovo s tjelesnom toplinom, vjerojatno vam se javlja i nakon tjelesne aktivnosti,osobito ako ste prije toga pojeli obrok. Ali, ne znam dok mi vi to ne kažete. Urtikarija na toplinu postoji, neki je zovu kolinergičkom urtikarijom, i obično nema veze s alergijama.
Zato me čudi taj metakolinski test, i bilo bi dobro da mi onda navedete točni rezultat tog testa.