Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Alergija na tkanine


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

kristijan1801

21.10.2015. 10:35

Poštovani,
molim Vas za savjet, supruga starosti 35 godina sumnja u alergiju na umjetna vlakna točnije na Akril. Pri kontaktu s dekom od akrila izraziti osječaj svrbljenja po cijelom tijelu isto sa odjevnim predmetima, muku mučimo sa stalnim respiratornim problemima koji počinju sa curenjima i nadražajima nosa te ne prestaju, osječaj nedostatka zraka i začepljenosti nosa ne prestaju po 2 mjeseca te na mjesec prestanu pa opet, godišnje popije i par puta antibiotik, zadnji prije 2 tjedna Novocef 10 dana zbog sumnje na upalu sinusa u isto vrijeme je dobila i za uštrcavati Rinolan te i nakon toga svega i dalje neprohodnost sinusa i nosa te bolovi u prednjem dijelu glave. Sada nas zanima da li uopće postoji mogučnost alergije na umjetna vlakna i na koji način to testirati, i da li alergija na umjetna vlakna može izazivati takove tegobe. Ne znam jel treba spominjati ostale zdravstvene tegobe koje se tiču ostalih dijelova organizma; kronični gastritis uz česte infekcije bakterijom helicobacter pylori, Imunodeficijencija IgA (a visok IgG), česte upale mjehura Esherihijom Coli, vodi se na rebru na neurologiji zbog sumnje na autoimunu bolest, tj na multiplu sklerozu zbog demijelinizacijskih lezija, ima toga dosta sada da ne nabrajam ako nije bitno, ako imate kakvih pitanja slobodno pitajte pa ću potražiti po nalazima.

Unaprijed zahvalan
Kristijan

Darko Richter, dr. med.

22.10.2015. 00:20

Treba otići na najobičniji alergološki pregled i alergološko testiranje (isto najobičnije, a tek onda eventualno prošireno). Od toga da vi pogađate da bi to bila akrilna vlakna, može proizaći prvenstveno promašaj, i najčešće bude tako. Pacijent pogodi u svega 20-30% slučajeva svoju alergiju.

trinity000

24.10.2015. 12:35

Poštovani,
Zadnjih par dana sam primjetila puno sitnih crvenih točkica na preponama, grudima i nešto malo po trbuhu. Nisu nabubrene nego u razini kože, ne svrbe, ne bole. Zanima me je li moguće da je to radi neke tkanine, iako je svo donje rublje koje nosim čisto oprano i nikad nisam imala nikakvu reakciju na njega?
Imam 23 godine i nikad do sad nisam bila alergična na nikakvu hranu, pelud i sl. alergene. Da li je u pitanju nešto drugo osim alergije?
Hvala unaprijed, LP

Darko Richter, dr. med.

26.10.2015. 18:55

Ja ne znam, a možda da pitate dermatologa, isto na Cybermedu?