Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Alergija na Zinnat tablete


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

andreab993

26.04.2013. 14:35

Poštovani,
prije tjedan i pol dana mi je dijagnosticirana gnojna angina krajnika i propisane Zinnat tablete 500 mg. Nakon što sam ispila posljednju, desetu tabletu, po rukama su mi se pojavile crvene točkice. Zatim se crvenilo proširilo na usne, trbuh, leđa i veoma malo po nogama. Najviše su se izasule ruke, odnosno gornji dio šake. Javila sam se dermatologu i propisana mi je Bethagen krema, kalcij šumeće tablete i Flonidan tablete. Dobila sam također i dvije injekcije. Kremu mažem uvečer već dva, tri dana i nisam primjetila neko poboljšanje na koži. Zanima me smijem li kremu mazati češće, dva do tri puta na dan? Kada bi se otprilike ova alergija trebala potpuno povući?

Unaprijed hvala, srdačan pozdrav.

Darko Richter, dr. med.

26.04.2013. 21:40

Ne tvrdim da se ne radi o preosjetljivosti na Zinnat, ali, da li je to baš klasična alergija, ne samo da nije, već sam siguran da nije. To bi trebalo malo bolje dijagnosticirati, na jednom pregledu. A da li tu kremeu mažete koliko puta na dan, pročitajte u uputi.