Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Kakav je to osip?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

starling

29.03.2008. 01:00

Poštovani doktore,
u zadnjih nekoliko dana mi se na rukama (točnije na nadlanicama) pojavljuje neki osip, kao sitni prištići koji su crveni i poprilično svrbe. Također mi se na dlanu ispod malog prsta koža osuši i nastanu ragadice. To obično nestane preko noći, ničim ih ne tretiram, osim sa običnom kremom za ruke. Primjetila sam da mi se to pojavi samo kad izađem van, ako sam cijeli dan u kući- ništa se ne pojavljuje. Prije mi se takva vrsta osipa javljala ako bih dugo bila izložena suncu bez obzira imala neku zaštitnu kremu ili ne i tako je bilo dok ne bih dobila "podlogu". U tom mi je slučaju pomagao jedino Beloderm i to u malim količinama i kratko vrijeme pošto je on ipak na bazi kortikosteroida, ne bih ga baš i koristila. S obzirom da zadnjih dana nema baš sunca, da li je moguće da je to neka vrsta alergije na neku travu ili drvo? Napominjem da nikad nisam bila alergična ni na što! Hvala unaprijed!!!

Darko Richter, dr. med.

29.03.2008. 10:25

Alerlgija nije isključena, i ti prvenstveno kontaktna. Nešto dirate, na što imate kotaktnu alergiju, a nema veze s vani ili unutra.
Postavite pitanje na forumu dermatologije.