Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Alergije


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

gogs1

04.02.2015. 20:15

Poštovani !
Za bolove (tri - četiri puta mjesečno) sam pila Brufen 600 po preporuci liječnika. No, prije tri mjeseca , nakon uzimanja Brufena imala sam jake mučnine...Pretpostavila sam da mi se to desilo pošto sam lijek popila ujutro natašte. Slabost cijelog tijela, mučnina u gornjem dijelu trbuha, ubrzani rad srca, pretjerano slinjenje, nepce u ustima zadebljano, pucanje kapilara u očima, začepljen nos (do iznad očiju???). To stanje je potrajalo do večernjih sati. Drugi puta sam popila lijek ujutro ali iza jela i opet, nakon cca pola sata ista stvar. Da utvrdim gradivo, treći puta popila sam lijek naveče prije spavanja i naravno cijelu noć ista stvar. Tada mi je liječnica prepisala Zipantola 40mg da popijem prije nego li uzmem Brufen. Naravno, nije pomoglo. Desila se ista stvar. Tada prelazim na Brufen u šumećim granulama. Ista stvar. Zadnje mi je prepisano Knavon 100mg čepići. Pošto to ne ide kroz želudac trebalo bi funkcionirati. Da, ali samo kao teorija. Nakon pola sata pošto sam stavila čepiće isti grozni simptomi s time da mi je sada srce lupalo kao ludo i jedva sam dolazila do zraka. Posjetila sam liječnicu koja me je uputila na alergologiju i kliničku imunologiju -" pregled alergološkog testiranja na brufen, ketoprofen, diklofenak ". Ujedno, dala mi je Zaracet 37,5 + 325mg protiv bolova. Kako su glavobolje neizdržive bez tableta sada me je nakon ovih gorkih iskustava doista strah. Molim Vas da mi odgovorite, da li se kod vas mogu napraviti ta alergološka testiranja.
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru

Darko Richter, dr. med.

05.02.2015. 10:55

Ne možete jer ja sam pedijatar, radim na Klinici za pedijatriju, i mi odrasle ne možemo i ne smijemo primati.

Maja_K1

12.02.2015. 16:00

POzdrav, na rukama i nogama na zglobovima pojavio mi se osip u obliku mjehurića, ali u stvari nisu vodeni mjehurići,te strašno svrbe. Dermatolog je to definirao kao alergiju LICHEN RUBER PLANUS, te propisao terapiju Letizen tablete,Decorttin tablete, Beloderm mast i Belosalic mast..terapiju sam uzimao propisno, kako mi je rečeno i osip se povukao sa ruku i nogu, ostali su samo ožiljci.. nakon par dana nakon ove terapije ponovo je počeo isti osip po rukama i između prstiju ruke! Dali je ovo zaista ta alergija, i ako jeste kakvu terapiju ponoviti? Hvala, LP, Toni

Darko Richter, dr. med.

13.02.2015. 14:05

Alergija se ne može proglasiti, a da se ne utvrdi na što, i to ne kaže. Lichen ruber planus nije alergijska bolest, već se smatra autoimunom promjenom. Sumnjam da vam je dermatolog rekao da je alergija, pa napisao lichen ruber planus.
U svakom slučaju, uputite svoj upit forumu dermatologije.

srnavaunited

08.03.2015. 20:35

Poštovani,
Negdje krajem 4. mjeseca 2014. počeo mi je svrbež, prije svega šaka na rukama i stopala nogu. Svrbež krene navečer i svrbi neizdrživo sve dok ne zaspim. Zaspim ,po noću me ne svrbi, ujutro se probudim i kao da ništa nije bilo. I svai dan tako gotovo već godina dana. Ja nemam nikakve rane, koža se ne guli samo tu gdje me svrbi, češem se i naravno koža se crveni. S vremenom je to se malo i proširilo na prsa, međunožje, uši, vrat. Išao sam dermatolozima, sumnjali su na da mi nalazi nisu uredni , na šećer. Nalazi uredni, šećer u granicama. Sumnjali na alergiju. Osnovni test alergije mi ništa nije pokazao. Primio injekciju flosteron, kao da je nisam ni primio. Nema kakvim se kremama nisam mazao što mi je dermatolog propisao, ništa mi nije pomoglo. Sredstva poslje kupanja,ulja, dječji šamponi, ali ništa nije pomoglo Jedino što mi pomaže su tablete xyzal i letizen. Njih sad već pijem gotovo 6 mjeseci i kad njih popijem svrbeži nema. Međutim, jel preskočim jedan dan, svrbež se vrati. Znači moram ih piti svaki dan. Svrbež ne mogu povezati ni sa kakvim detaljima. Deterdžente, šampone,prašak za veš nismo mjenjali. Nije bilo promjene prehrane. Svrbeže je svakodnevna bila bez obzira bio u prirodi ili ne,radio ili ne, znojio se ili ne, tako da svrbež ne mogu ni sa čim povezati. Bez obzira što mi flosteron nije pomogao, pretpostavljam da se radi o nekakvoj alergiji jer mi letizen i xyzal pomažu. Molio bih Vas vaše mišljenje o mom problemu.

Unaprijed Vam hvala na odgovoru.
Srdačan pozdrav

Darko Richter, dr. med.

08.03.2015. 22:25

Ne znam.

srnavaunited

23.03.2015. 10:10

"Ne znam".Baš ste se potrudili. Ja bih bar napisao, nažalost malo informacija za konkretniji savjet ili odgovor. Tako nas doktori šutaju i iz ordinacija.

Darko Richter, dr. med.

23.03.2015. 14:50

Nije mi jasno vaše nezadovoljstvo. Zar biste htjeli da vam odglumim vrhinsko znanje, i da vam nadrobim bezbroj gluposti, za koje vi niti ne biste slutili da jesu?
Ja mislim da se vi morate malopreispitati o pitanju svojeg odnosa prema medicini. Mora li odgovor baš uvijek postojati, zato što vas nešto svrbi? Ja ga, u svakom slučaju, ne znam. A mislim da bi bilo uputno pitanje postaviti dermatologu. Pa mi javitie za 6 mj. kako je sve ispalo: što vam je rekao, što ste poduzeli, i da li i dalje imate iste smetnje.