Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


alergije i svašta drugo


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

anahit

28.08.2015. 11:35

Poštovani,
već tri godine imam česte alergije, javljaju se otprilike dva puta tjedno- suzenje očiju, curenje iz nosa i kihanje. Obavila sam testiranje na inhalacijske alergene, pozitivno samo na grinje i prašinu. Kako mi je tada objašnjeno, za to se ne piju lijekovi. Unatoč tome, a s obzirom da su mi se alergije i dalje pojavljivale, moja doktorica opće prakse mi je dala Flonidan. Pila sam ga šest mjeseci i nikakvo poboljšanje nisam primjetila. Međutim, kako često imam upale uha (također u zadnje tri godine), primjetila sam da imam reakciju na tablete protiv bolova. Naime, kada popijem tabletu, u roku pola sata počinjem kihati, curi mi iz nosa, suze mi oči i ne mogu disati kroz nos. Takvu reakciju primjetila sam na Neofen, Neofen forte, Ibuprofen, Aspirin, Lekadol, Caffetin i Nalgesin. Više ih uopće ne pijem jer mi je tako rekla doktorica, ali nije me poslala na nikakve pretrage. Obavila sam snimanje sinusa i bris nosa, i svi nalazi su uredni. No meni se alergije i dalje javljaju. Također i dalje imam česte upale uha, a osim toga zadnjih par mjeseci boli me većina zglobova, posebno na rukama. Napominjem i da sam stalno umorna, budim se umorna i nakon 7, 8 sati sna što mi uvelike utječe na kvalitetu života.
Molim Vas da mi date svoje mišljenje o mojem stanju.

Darko Richter, dr. med.

28.08.2015. 20:15

Premda to ne izgleda pristojno kad aje u pitanju ženska osoba, ja, volim znati godinu proizvodnje. To uvelike utječe na moje mišljenje o čemu se radi, ali i ne samo moje, već većine doktora koji znaju svoj posao.
Ovo izgleda kao alergijski rinitis i dodatno kao aspirinska alergija. Nije točno da se za to ne uzimajmu lijekovi. Prvo se, osim striktnog izbjegavanja nesteroidnih protuupalnih lijekvoa kje ste sami nabrojali (a umjesto koji možete za bolove ili temperaturu uzimati paracetamol -Lupocet), daju antihistaminici, npr. Flonidan, Aerius, Alerdin, Xyzal i sl., ako treba, i u dvostrukim dozama od standardno preporučenih. Onda se za nos može dati intranazalni steroid, npr. Nasonex, Avamys, Rinoco, Rhinocort i sl. Taj će vam sasvim sigurno srediti problem s nosom, samo nije uputno uzimati ga u kontinuitetu duže od 3 mjeseca. Zato bister trebali otići do ORL, i, osobito do interniste-alergologa i kliničkog imunologa. Ja bih preporučio Sv. Duh, Dubravu, ili Jordanovac, ako ste u Zagrebu ili blizu.