Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Alergije kod djeteta od godinu dana


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

marijafi

03.11.2013. 18:55

Poštovani doktore,
imam dijete od godinu dana. Sumnjam da ima neke alergije na hranu. To sam zaključila po tome što je imao osip po nogama, u obliku lišajeva, crvene kože koja se ljušti, cijelo vrijeme dok sam ja konzumirala čokoladu, a dojila sam. Kad sam napokon to povezala jedno sa drugim, izbacila sam čokoladu u svim oblicima i osip se povukao. Isto tako ako ja jedem mliječno, jogurte, sireve... dobio bi grčeve. Iz tog razloga sam mu namazala mlijeko i jogurt po unutrašnjoj strani podlaktice i nakon par sati mu je izbio osip.
Vodila sam ga na neki alergotest, BICOM, nešto iz kapi krvi, biorezonantna metoda. Pokazalo je alergiju na soju, sojin lecitin i još nekolki stvari,ali mlijeko ne.

Sad me zanima, priznajete li vi BICOM testove za relevantne? I dal to što reagira na kontakt sa mlijekom na kožu znači alergiju ili ne? I što mi savjetujete?


Hvala

Darko Richter, dr. med.

04.11.2013. 09:45

Savjetujem vam jedan dobar pregled i običnu alergološku obradu, a ne da sami nešto pokušavate i možde krivo zaključujete.