Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


ANAFILEKTIČKI ŠOK


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Marijo

03.09.2007. 00:40

POŠTOVAI
Nakon uboda pčele doživio sam teži anafilektički šok(gubitak svijesti-niski tlak)
Bavim se pčelarstvom i do sad nisam imao takvih problema.
Molim savjet.
Unaprijed zahvaljujem.

Darko Richter, dr. med.

03.09.2007. 11:35

Morate smjesta nabaviti autoinjektor adrenalima, kako biste si mogli pomoći omdah po ubodu, prije no što padnete u šok. Nsu registrirani kod nas niti su na listi HZZO-a, pa ih morate nabavljati na privatni recept preko marketinga z alijekove ili ljekarni koje to hožće naručivati iz inozemstva. Ima nekoliko takvih autoinjektora, npr. Anahelp, Fastjekt, EpiPen.
Isto tako smjesta trebate posjetiti alergologa (ako ste odrasla osoba, preporučujem bolnicu Sv. duh u Zagrebu) kako biste bili alegološki obrađeni, tj. alergija na pčelu nedvosmisleno dokazana, a moguće dodatne alergije (prvenstveno na osu i stršljena) također otkrivene. Potom vam ne preostaje drugo nego ići na hiposenzibilizaciju, ako je moguće (moguća samo za pčele i ose), a o tome će vas savjetovati alergolog kod kojeg budete na pregledu.

saby32

23.01.2008. 13:55

mom sinu su isto rekli da uzme epipen injekciju. raspitivala sam sam se u ljekarnama i za cudo ti farmaceuti nisu culi za to morala sam im objašnjavati o tome. u inozemstvu sam se raspitala i svagdje ide na recept. kako doci do toga recepta da bi se to moglo kupiti u inozemstvu?

Darko Richter, dr. med.

23.01.2008. 14:10

Recepte ispisuju liječnici. Npr.:

Rp/
Epipen Junior, autoinjektor,
D. sca. orig. no. I
S. U slučaju uboda opnokrilca, dati prema uputi.

saby32

23.01.2008. 17:40

Hvala na odgovoru! Zapravo dobila sam zeleni recept i snjim mogu recimo u Austriju ili Njemačku po taj lijek? A napisan je isto kao i Vi sto ste ovdje napisali

Darko Richter, dr. med.

23.01.2008. 20:30

Možete se javiti u bilo koju poslovniju apoteku, u oni će to nabaviti. Ako ne mogu oni, može Marketing za lijekove (Ljekarna Frebel ili Frebl), Zagreb, Dolac 9, II. kat.