Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


astma


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

pavle

14.04.2010. 18:40

moj sin ima tri godine,pre 4 meseca prvi put se javio kasalj kome je prethodilo izrazito curenje nosa a potom uvece zvizdanje u grudima i otezano disanje.Primljen je u bolnicu gde je inhaliran berodual-fizioloski rastvor i intramuskularno urbazon.tada je doslo do poboljsanja,nestanka simptoma i nakon dva sata pusten kuci.Uradjen je alergo test i alergican je na grinje,dat je aerius pola kasicice 10 dana.Ponovo isti simptomi pre 2 nedelje,dala sam mu aerius i ubrzo je prestao kasalj.Da li moj sin ima stmu i koja dijagnostika da se uradi radi utvrdjivanja tacne dijagnoze.unapred zahvalna zabrinuta majka

Darko Richter, dr. med.

14.04.2010. 22:30

Ima alergijsku astmu. Treba dobiti trajnu zaštitu inhalacijskim kortikosteroidojm, npr. Flixotide, ili montelukastom, npr. singulair Mini, ili i jednim i drugim. U sluačju otežanog disanja ili suhog kašlja daje se Ventolin, inhaler, 2 potiska svakih 6 h. Od Aeriusa kod astme nema baš nikakve koristi.
Treba i stan, odnosno sobu djeteta, obraditi protiv grinja: ukloniti tepihe, zastore, stolnjake, tapecirani namještaj, plišane igračke, jastuke, kapute u ormarima, i sl., tj. sve što skuplja prašinu. Ostaje krevet, kojeg treba opremiti antialergijskim navlakama za jastuk, jorgan i madrac.