Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


bronhitis astma


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

jozo6

24.05.2007. 17:55

zanima me razlika između bronhitisa i astme, po kojim simptomima se razlikuju da li postoji povisena tjelesna temperatura

Darko Richter, dr. med.

24.05.2007. 22:30

Svaka astma je ujedno bronhitis, ali bronhitis je puno šire od astme. Može postojati inekcijski bronhitis, astmatski bronhitis, kronična opstruktivna plućna bolest (ranije kronični bronhitis), itd. To vam je kao i konvulzije: sve epilepsije sastoje se od nekakvih konvulzija, ali imati konvulzije nipošto ne znači automatski imati epilepsiju - npr., možete imati krvarenje u mozak, tumor ii hipoglikemiju. Kada se i kako astma i neki drugi oblik bronhitisa razlikuju, pridržano je liječnicima, i nema smisla da ovdje pišemo predavanje, jer to se uči puno godina. Ali, možete postaviti neko konkretno pitanje, pa ako je moguće ukratko odgovoriti, bit ćete usluženi.

mama86

29.02.2008. 01:10

imam sina 9mj. i imao je laringitis tj. početek bronhitisa,prošlo je već 10 dana otkako ima bronhitis i liječnica je rekla da normalno diše,ali još kašlje i jako mu curi nos(gusto i rastezljivo),guši se,teško diše i jedva zaspi,a po noći se budi uz plač. prošlo je 2 dana od kontrole,ali njemu nije ništa bolje,imao je temp. 38. više ne "hropti" ali jako teško diše! zanima me dali to sad prolazi ili još uvijek traje,suprug i ja smo pušači i jasno mi je da mu smete dim,prašina,suh zrak... ali zanima me do kad će otežano disati? trebam li ga odvest ponovo liječniku? hvala

Darko Richter, dr. med.

29.02.2008. 08:50

Meni na daljinu ništa nije jasno, jer, dok roditelji katkada pričaju da se dijete "guši", ja na slušalice čujem perfektno uredan nalaz, i vjerojatno mu je začepljen nos ili mu se sekret iz nosa slijeva u ždrijelo. Kako i zašto to roditelji nisu u stanju prosuditi, barem po sebi i smetnjama koje sličnog karaktera imaju često i sami, ne znam, ali zato služi liječnički pregled. Trebate otići na pregled, jer, očito mislite da je dijete bolesno.