Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Da li je ovo alergija i gdje se testirati?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

BodulKrk

23.11.2016. 09:55

Poštovani,

već više godina primjećivao sam da nakon uzimanja Caffetin tablete protiv bolova, nakon otprilike 15-20 minuta od uzimanja počne jako svrbiti glava (svugdje ispod kose). I to traje oko 30-tak minuta, zatim se smiri.

Nedavno sam zbog glavobolje, uzeo OKI (lijek protiv bolova koji se kupuje u Italiji, glavni sastojak mu je Ketoprofen) i osim gore spomenutog svraba, osjetio sam jaku bol u želucu, lice mi je oteklo, usnice lagano poplavile i utrnule, i dobio sam osip po cijeloj glavi sve do ramena. Prsa i leđa bez osipa, te osip po rukama.

S obzirom da me uskoro čeka veći stomatološki zahvat koji će trajati 2-6 mjeseci (ugradnja implatanata), volio bih obaviti alergološko testiranje, da vidim koje lijekove protiv bolova mogu koristiti.
Inače vrlo rijetko koristim tablete protiv bolova, možda jednom godišnje tabletu Caffetina. Prije 3 godine sam također imao veći stomatološki zahvat i tada sam koristio voltaren, i ketonal ali bez ikakvih posljedica.

Pitanje je slijedeće. Gdje ja u Hrvatskoj mogu obaviti to testiranje? Idealno bi bilo u Rijeci s obzirom da mi je najbliže, ali ako Rijeka to testiranje ne obavlja doći ću gdje treba.

Unaprijed zahvalan.
Bodul happy

Darko Richter, dr. med.

24.11.2016. 15:45

Prema opisu, imate preosjetljivost na nesteroidne antiflogistike, tj. lijekve na čelu s aspirinom, ali i ketonalom, brufenomi drugima iz te skupine. to je posebna vrsta preosjetljivosti, koja nije striktno alergijska, ali se tretira u okviru alergološke ambulante. Trebali biste otići internisti alergologu, a tek kao rezervna opcija, dermatologu.