Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Svrbez,gusenje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Navai7

04.11.2016. 10:25

Postovani molim vas pomoc, u zadnjih 2 tjedna svrbe me oci, zna me gusiti u grlu da osjecam kao pritisak, uglavnom jedem sve sto i inace i prostor u kojem boravim je manje vise jednak.
Vec mjesec dana "vucem" i neku prehladu, koja se zapravo najvise manifestira zacepljenim nosom i malaksaloscu, stoga sada sumnjam da je to uopce i bila prehlada te vas molim da me uputite da li bi to mogla biti alergija i na sto ?(ako je ovako moguce posumnjati na nesto)
Uz to u zadnjih godinu i pola ustanovljena mi je alergija na pelud mediteranskog drveca i trava te od nutritivnih na soju.
Uz to primjetila sam da vise ne mogu jesti jabuke, kruske, kivi, tresnje, bademe i uglavnom kostunicavo voce jer me pocne svrbiti zdrijelo i usi.
Molim vase strucno misljenje te zahvaljujem na odgovoru

Darko Richter, dr. med.

07.11.2016. 23:45

Pa im,ate alergiju na ono na što je dokazano, tj. peludi travai peludi mediteranskog drveća (vjerojatno bor, čempres, maslina). To je sasvim dosta, a moža imate alergiju na neko drvo, npr., lijesku. No, sada su smetnje od trave i možda kakve druge peludti tipa crkvine.
Svrebež od hrane najvjerojatnije je zbog križne imunosti s pleludima (trave), ali može značiti i pravu alergiju na voćke, Trebalo bi testirati šljivu, krušku, breskvu, trešnju, ... .
Terapija jest uzimanje antihistaminika, mjesecima, pa i godinama, te izbjevanje dodira s onim što vam pričinja smetnje.
Uvijek je mogućnost da imate i astmu, no ja to iz ovoga ne mogu razabrati sa sigurnošću, ali bih vam savjeetovao da to raščistite sa svojim liječniko.
Vi biste sa svi svojim smetnjama trebali posjetiti alergologa, prije nego općeg praktičara.