Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


dermatits & tetovaže


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

v tattoo

19.02.2008. 16:35

poštovani,
alergična sam (na prašinu, perje, mačju dlaku..), sada se to očituje rijetko i to eventualno kroz kihanje i šmrcanje, ali kao maloj je znalo izbiti i na kožu u obliku crvenila, osipa popračenog svrbežom... kasnije se razvila i astma (ali zadnje dvije god nemam simptoma).

kakvi su rizici ako se odlučim na tetoviranje, ako više nemam gore navedenih problema s kožom od svoje 5.,6.godine (sada imam 20.) ? naravno, uzmimo u obzir da bih se tetovirala u tattoo studiu s licencom i sigurnošću od komplikacija što se tiče samih tattoo majstora i salona.

unaprijed hvala

Darko Richter, dr. med.

19.02.2008. 17:40

Imati kožnu bolest i ići se tetovirati ravno je ludosti, a i inače ... . Možete biti na sve alergični, pa tako postati alergični i na tvar kojom vas tetoviraju, a i ako je neki razmjerno inertni spoj, sigurno tamo ne koristi. Čim ste alergičar, s ekcemom, makar nekadašnjim, imate promijenjenu reaktivnost kože, i ne bih vam savjetovao da u tu kožu ubacujete neku boju. Znam sigurno da u djece škodi i obično henna tetoviranje, ako imaju ekcem, jer mogu začas razviti kontaktni dermatitis na tu tvar. Pitajte još na forumu za dermatololgiju.