Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Dijagnoza -edemi nepoznato


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Radko

03.05.2013. 23:00

Već duže vrijeme, oko 2 godine konstantno imam edeme na licu, sa obje strane, između jagodične kosti i gornje usnice. Na dodir mekanI i uglavnom se ne mijenjaju. Povremeno nešto izraženiji, s time da se zna povećati i uzrokovati asimetriju u usnicama. Imam dijagnozu vazomotronog i alergijskog rinitisa, alergiju na pelud drveća, trava i korova, te grinja, od hrane na soju i ribu( testirano kožnim testovima samo). Bez obzira na terapiju contralom i avamysom i izbjegavanjem hrane na koju sam alergičan, simptomi oticanja se značajno ne mijenjaju. Također niti dio godine( bilo peluda u zraku ili ne) ne mijenja moje stanje.
Jedan od doktora(URL) je posumnjao da je zbog mjesta oticanja problem u jastuku i grinjama( reakcija 5 mm na grinje). Promjenio jastuk, redovno mijenjam jastučnice i posteljinu, no sve je uglavnom isto kao i prije.
Zanima me da li te stalno prisutne edeme( bez oticanja jezika ili grla) može uzrokovati hrana ili grinje ili se radi o nečemu sasvim drugom. Nalazi krvi koji bi upućivali na neku drugu bolest , kao i štitnjače, te CT sinusa isključuju mogućnost da je upala sinusa uzrok tog oticanja. Također isključena je mogućnost upale zubi kao uzroka tih promjena. Puno Vam hvala na Vašem odgovoru.

Darko Richter, dr. med.

07.05.2013. 10:55

Ne znam kako bih ja iz ovoga išta mogao zaključiti. Već ste sve odradili, obradili, uključili pa rekli da nije od toga, ili isključili.
U ovakvim situacijama ja se uvijek pitam ima li pacijent simtpome koje tvrdi da ima. Dakle, bez pregleda, ništa.