Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Grinje...ili?!?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

ciciban

30.08.2008. 21:10

Prije kojih 10ak godina dobio sam neke cudne bubuljice po kozi, koje jako svrbe, te ako se diraju, to se prenosi na drugo mjesto i tome nema kraja. sjecam se da mi je bilo ustanovljena alergija na grinje. sada citam po forumu, ali svi koji su pisali imaju problema s disnim putevima... nego da nastavim...dobio sam neke tablete i neku kremu (vise se ne mogu sjetiti sta je to bilo) tak da sam se 3 puta na dan tusirao te nakon toga nanosio kremu na te bubuljice (koje su bile po cijelom tjelu)... i iako je doma higijena na visokom nivou, doktor je rekao da se grinje tesko izbjegavaju i predlozio da madrac posprejamo onim sprejem za muhe i komarce i nakon par sati osisemo. i stvarno, nakon 3 tjedna torture s kremom i tabletama sve je proslo.
ali evo njih (???) opet. dosli su decki natrag i opet nemam problema s disnim putevima ili glavoboljom nego se decki sire malo pomalo svugdje kolko god ih ja ne diram...sad, moje je pitanje da li postoji kakva krema koja ne ide na recept da se one pocnu prije susit i da ne pucaju (na primjer kao ona za bradavice)?!? ili cu morat lijecniku pa sim pa tam...vec vidim vozikanja (jer imam osjecaj da kod nas doktori ne znaju sve procedure pa se to otegne)...
unaprijed hvala na odgovoru!!

Darko Richter, dr. med.

31.08.2008. 05:15

Možda imate svrab ili skabijes? To ne bi imalo veze s alergijama, već s drugom vrstom grinja, Acarus scabiei, a to je jedan parasit kože. U tom slučaju opet ćete se mazati i tuširati, ali i promijeniti posteljinu. A i zarazno je, te to do nekoga dibiste, ili sveudilj dobivate, a može i netko treći od vas.

ciciban

31.08.2008. 14:40

hvala na odgovoru!! evo sad citam po internetu i mislim da je to to. jedino bih vas jos pitao dal mi za dermatologa na Šalati treba uputnica lijecnika ili se mogu i bez nje tamo pojaviti? unaprijed zahvaljujem

Darko Richter, dr. med.

31.08.2008. 21:35

Sa spolno prenosivim bolestima, primaju i bez uputnice od ponoći dalje. Barem je tako bilo u davnija vremena dok sam tamo dežurao na pedijatriji. Pod okriljem prijateljice noći ... . Inače treba regularna uputnica.