Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


kašalj nakon jela


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

vivoda407

15.11.2012. 23:45

Možete mi nešto reći što znači suhi, nadražajni kašalj, iz grla,nakon jela, posebice kod suhe hrane, koji se smiri nakon 15 tak min ili uz pomoć neoangin pastila za djecu ( radi se o djetetu). Dali to može biti od želučane kiseline ili nešto drugo? Kašalj se pojavi i prilikom buđenja koji se smiri sam od sebe. Kašalj se ne javlja nakon svakog obroka, nego povremeno, ali bude zamorno, Hvala

Darko Richter, dr. med.

16.11.2012. 23:55

Može biti svašta, a da uopće nije povezano s jelom.
Danas u Hrvatskoj svjedočimo pričama roditelja o kliničkim slikama kojih u američkim udžbenicima nema. A oni ipak dosta toga znaju. Ne kažem da ti fenomeni koje hrvatski roditelji opisuju, ne postoje, ali, ako postoje, u Americi ih roditelji sami uspješno rješavaju, jer je, otići doktoru, uvijek skupo. A da i nije preskupo, zašto bacati novac?
U sustavu u kojem je sve besplatno, na tuđi račun (na račun poslodavaca koji uplaćuju doprinos), mene ta proliferacija pitanja i ne čudi.
Dakle, ovo što pričate jest neki fenomen koji vi sebi tumačite kao kašalj nakon jela, pa onda i nakon buđenja, što sigurno nema veze s jelom, jer noću nije jeo. Što je onda? Možete li se odlučiti vi? Ako vam to pođe za rukom, možda i ja nešto pogodim.
Tako da je jedini izlaz jedan pregled, jer dopisivanje s uvijek novim potpitanjima ne vodi nikamo.

dancy11

29.06.2015. 14:10

Postovani!

Unatrag nekoliko godina mi se javijo kasalj iza jela koji traje i danas. Pojavi se odmah nakon jela krute hrane u obliku napadajnog mokrog kaslja koji traje od 5 do 10 minuta dok se nakon konzumiranja tecnosti nepojavljuje nikada. Imam osjecaj da mi se blago skuplja sluz u gornjem djelu grla koju bi mogla iskasljati al je nema puno pa je neiskasljavam. Inace neznam da imam ikakvi problema sa zeludcom nit sa zelucanom kiselinom nikad je neosjetim, prija dosta godina mi je dijagosticiran jako blagi gastritis od kojeg do sad nisam nikakvi problema osjecala tako da sumnjam da mi kasalj ima neke veze sa zeludcom . Grlo mi je inace u plitkom polozaju znaci nije u duboko a sa krajnicima nikad problema nisam imala nit upale krajnika na uhugrlunos su mi rekli da su mi krajnici povuceni koliko se sjecam to su nazvali atrofiranim krajnicima i inace nemam neki problema sa grlom osim tog kaslja i ponekad pojave afta na krajnicima koje su mi se krenule pojavljivat otkad mi se javijo problem sa blagim odstupanjem u hormonima stitnjace koji su sad pod kontrolom. Imam 32 godine nepusac sam nikad nisam pusila cigarete nit konzumiram gazirana pica ni alkohol nit prezacinjenu hranu. Molila bi vas da mi date odgovor jer me to jako zabrinjaje i mene i moju okoliku koji kazu da jako ruzno zvucim tokom tih napada kaslja a imace imam prirodno dubok kasalj pa to sve skupa zabrinjava moju okolinu. Oprostite na ovako opsirnom tekstu i unaprjed vam zahvaljujem na vasem odgovoru.

Darko Richter, dr. med.

29.06.2015. 19:35

Nema veze s alergijom. Obratite se gastroenterologu ili otorinolaringologu.