Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


kašljem 5 mjeseci...


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

majolka

13.03.2008. 15:10

pozdrav
naime, prošlu zimu sam cijelu prokašljala i doktor mi je rekao da su sinusi. stalno sam imala onaj dosadni kašalj i ako mi se što procijedilo iz sinusa u grlo, to bih iskašljala. ove godine opet kašljem - od 10.mjeseca. oči me svrbe od 6.mjeseca i zna me često "divljački" svrbiti nos. inače-kada su mi sinusi upaljeni moram se inhalirat jer ne ide "ni unutra ni van", ali sada mi nos konstantno curi i cijedi se i van i u grlo. također mi je suhi kašalj dok mi ne procuri u grlo - onda to znam iskašljavat po par minuta u "napadajima". ovaj put mi je doktor rekao da je alergija i pijem aerius. zanima me je li moguće da je to alergija koja mi tako aktivira sinuse. pluća su mi čista i sve ostalo je u redu. već mi je muka od toliko kašljanja pa vas molim za bilo kakvu pomoć
unaprijed hvala
maja

Darko Richter, dr. med.

13.03.2008. 19:35

Moguće je da se rai o alergiji. Aerius je O.K., no ako hoćete da vas nos ostavi na miru, uzmite Flixonase ili drugi intranazalni steroid, kroz 4-6 tjedana, ili dok traju smetnje. Ako se uzimanje produži više od 6 jt., konzultirajte ORL. ja bih poduzeo alergološku obradu.

vanda3

09.10.2008. 23:30

Poštovani,
zanima me da li aerius pomaže kod upala sinusa.ove godine sam imala 8-10 upala sinusa i sad je završila zadnje upala.Orl mi je dao aerius i Flixonase i nakon 3 tjedna da se javim na kontrolu.ako ne pomogne,trebala bi na operaciju septuma.osim sinusa,kada se cijedi sekret,upali mi se jako i grlo.stoga da li je ovo dobra opcija sa antihistaminikom?

Darko Richter, dr. med.

10.10.2008. 08:50

Ne. Aerius može pomoći kdo alergijskog rinitisa, i rinosinuitisa. Ako vam se upali grlo, tada imate najvjerojatnije infekciju, i Aerius ne pomaže.