Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Neprestani kašalj


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

irena3

28.12.2007. 15:55

Moja kćer stara 12 g. unazad godinu dana prošlu zimu je stalno kašljala do mjeseca ožujka. Ove godine krajem srpnja opet je počela kašljati. Kašalj nije praćen povišenom temperaturom i ljetos je bio najintenzivniji. Kašljala je u napadima suho sve do suza. Sada se intenzitet smanjio. Noću gotovo ne kašlje. Kašalj je sada vlažniji. Do sada je obrađivana IgE - u granicama normale. Rtg snimka pluća i paranazalnih sinusa u granicama normale. ASO - 625 prošle zime. KKS u granicama normale. Ljetos bila na terapiji 6 tjedana FLIXOTIDE-u 125 2 puta 1 potisak, na TAFENNASALU, ali to nije dovelo do prestanka kašlja. Koristila prospan sirup ( 4 bočice), Panatus, Pholcodin cap bez rezultata. Ima problema sa upalama tonzila koje su ogromne izvan nepčanih lukova, razrovane. Kad je koristila antibiotik Amoksicilin i Klavocin zbog upale kašalj se primirio, ali nije prestao. U planu je alergološko testiranje. Jako sam zabrinut. Molim Vas za mišljenje. Kome da se dalje obratim? Unaprijed se zahvaljujem.

Darko Richter, dr. med.

28.12.2007. 19:35

Ako ima 12 godina i ogromne tonzile, uz to i ASO titar 2-3 puta iznad normale, bila bi to indikacija za tonzilektomiju. Potom bi vjerojatno bitno manje kašljala ili prestala ovako kašljati.