Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


postoperativno začepljenje nosa


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Jasina_007

09.09.2008. 15:45

Poštovani,

U Aprilu ove godine sam imala rutinsku operaciju nosa - bila je u pitanju devijacija i to je prošlo ok. Međutim, u posljednja dva mjeseca desna nosnica mi je 90% začepljena. Kada sam skoro bila kod ORL doktora rekao mi je da pijem flonidan za alergiju, c vitamin i kalcij uz inhaliranje na kamilicu ili zalfiju. Uz to mi je dao i antibiotike za grlo. rečeno mi je da je to alergija (jer je sve to praćeno crvenim osipom po nogama), da mi je sluznica nosa natekla i da će se to smiriti. Ali evo posle 7 dana moj nos je i dalje začepljen sa jedne strane. Problem je i taj što ja neveče dišem na usta. Molim vas a li biste mi možda preporučili još neki sprej za nos uz flonidan da koristim?? Inače osip se povukao. Ne osjećam više neke tegobe osim malog nadražaj u grlu (inače kad spremam ispit kao sad ja učim na glas). Molim vas da li još nešto mi savjetujete uz flonidan bar kad je začepljena nosnica u pitanju?? ono mi stvara osjećaj otežanog disanja i onda se ja unervozim i ne mogu se skoncentrisati na knjigu!

Unaprijed zhvalna
A.M.

Darko Richter, dr. med.

09.09.2008. 19:20

Prije bilo kakve terapije protiv alergije, morali biste tu alergiju dokazati. Inače, kako znate koje lijekove uzeti? Možda uopće nije alergija? Danas se svi izmotavaju na alergiju. Najrpije učiniti osnovnu alergološku obradu, i, ako ste alergični, javite se. Međutim, u međuvremenu, ponovite svoje pitanje na ORL forumu, ovdje. Možda oni imaju neko drugo mišljenje. Ja bih, npr., uvijek sumnjao u stvarnost alergije, ako bi mi nekto ispričao da mu je zatvorena uvijek ista nosnica. Kao da alergija pogađa samo jednu nosnicu, ili samo jedan bronh.

Jasina_007

10.09.2008. 16:50

Poštovani,

Oprostite što nisam ovo već spomenula. Ja sam radila alergo test prije 4 godine i ispostavilo se da sam alergična na kućnu prašinu, perje i cigarete. Inače ja nemam stalnih problema sa alergijom, javi se tu i tamo kad sam pod stresom ili ne jedem redovno i kvalitetno, kao na primjer sad jer spremam ispite i nemam kad misliti na hranu. Kao što sam vam irekla, bila sam na pregledu na ORL klinici i kada je ljekar vidio moj osip po nogama koji je užasno svrbio (ospi je nastao kada sam nakon depilacije noge namazala nivea kremom za tamnjenje), i kada je vidio moju natečenu sluznicu u nosu i nadraženo grlo propisao je terapiju flonidanom, c vitamin, inhaliranje na čaj i antibiotik za grlo da pijem 4 dana. Obzirom da se osip povukao a grlo je još malo nadraženo, temperaturem nemam niti sam imala, voljela bih da se i moja nosnica odčepi jer još uvijek je prilično začepljena! Flonidan i dalje pijem! Ako imate neki savjet rado bih ga prihvatila pa dai ja fino prodišem na nos. Unaprijed zahvalna. A.M.

Darko Richter, dr. med.

11.09.2008. 01:35

Uzmite intranazalni kortikosteroid, 1 uštrcaj u svaku nosnicu dnevno kroz 4-6 tjedana. Primjerni intranazalni kortikosteroida su Flixnoase, Nasonex i Tafen nasal.