Astma


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 202 | Broj poruka: 1671

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Disanje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

dijana3008986

13.06.2011. 22:10

Poštovani, imam problem sa disanjem zadnjih 2mj. Uradila sam rtg pluća prije godinu dana, i sve je uredno.. Napravila sam također spirometriju prije dvije godine, sve uredno. Također napominjem da imam problem sa kralježnicom, također sam ju snimila, u lumbalnom dijelu blaga skolioza, a vratna kralježnica mi je STALNO u bolovima, i doktor mi zapravo nije točno rekao što imam kad sam ju također snimila, nego kao uredno, ali početak nečega-kasnije ću imati problema.. Dakle, također svakodnevno imam neke mučnine i vrtoglavice.. Boli me pri rubovima oba rebara dolje, i također kičma točno iza pluća cijelih..Htjela sam se malo više rekreirati no nemogu zbog disanja teško mi je disati, hvatati zrak do kraja, cijelo vrijeme zijevam. Prije 5 godina sam pala na glavu i odmah nakon toga popvraćala dvaput, no kasnie mi je bilo dobro pa nisam reagirala. Savjet!

Darko Richter, dr. med.

14.06.2011. 00:50

Kada netko ima smetnje, a svi nalazi u svezi s tim smetnjama su uredni (RTG pluća, spirometrija), onda ili ima neuhvatljive povremene smetnje, ili nema smetnje. Ja to odavde ne mogu znati.
Zašto to pitanje stavljate pod Alergije?

Darko Richter, dr. med.

14.06.2011. 10:45

Pardon, zašto to postavljate na forum Astme (ne Alergije)?
Zbog čega mislite da je astma?
Puno više se čini da imate smetnje cirkulacije kroz vratnu kralježnicu zbor, najvjerojatnije, cervikalne (vratne) spondilopatije.

dijana3008986

14.06.2011. 14:10

postavila sam ovdje jer sam sumnjala da je neka vrsta alergije pošto me i sinusi muče i glavobolje,tj. pritisak u tom području.

Darko Richter, dr. med.

14.06.2011. 16:20

U patologiju sinusa ne vjerujem niti kada mi to kaže ORL, a nije napravljena neka radiološka slika, najbolje CT sinusa.
No, glavobolje su posljedica cirkulacijskih poremećaja u vratu, i to vrlo poznate.