Astma


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 202 | Broj poruka: 1671

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Prekid lijekova preko ljeta


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Anjetka

15.07.2011. 10:35

Poštovani,

Dijete 6g, redovna terapija Flix.50 2x2 (od jeseni se uvodi Flix.125 2x1) i Singulair 6mg 1x1, alergijska astma jaje i kravlje mlijeko, ukupni Ige 380...liječnik je predložilo da srpanj i kolovoz ukinemo Flixotide, a ostavimo Singular, međutim nakon par dana što smo tako napravili dijete kod skakanja, igranja nogometa ili neke druge pojačane aktivnosti počinje kašljati. Uglavnom kašalj prestane nakon 2 sata nakon što ga primirimo, ali tako mu ograničavamo aktivnosti i postajemo "dosadni roditelji" Što nam je činiti? Vratiti terapiju, stalno imati uz sebe Ventolin (što i imamo) ili izdržavati ostatak ljeta ovako iako baš i nema smisla...
Hvala

Darko Richter, dr. med.

15.07.2011. 21:40

Ponajprije, čudi me da puštate dijete sa sopti 2 sata, umjesto da mu odmah date 2 potiska Ventolina na Babyhaler/Volumatic.
Kao drugo, kod alergijske astme ove dobi, teško da mu Singulair bitno koristi; mogao je biti vrlo koristan s 2-3 godine, a sada, ako razmišljamo o smanjivanju terapije, onda preko ljeta svakako ukidamo Singulair. A na jesen gledamo da li mu uopće još treba.
Nastavite Flixotide 50, 2×2, ili Flixotide 125, 2×1, a Singulair prekinite.