Cjepiva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 471 | Broj poruka: 2715

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Vakcina protiv gripe


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

10.12.2007. 21:15

Postovani,
Moja majka, suprug i ja smo se cjepili protiv gripe prije tri tjedna, nakon sto i troje smo imali lokalno crvenilo, bol i otok, meni se sedam sata nakon vakciniranje ukocio vrat i ta ukocenost je trajala oko dva tjedna, a dan nakon cjepljenja u priblizno isto vrijeme, suprug je imao veoma jaku bol u gornjem, desnom djelu grudnog kosa, ja sam imala tahikardiju, a majka kaze da je ostala bez vazduha, kao da joj se pluca paralizovala. Kod svih troje manifestacije su trajale kratko i nisu se ponovile. Ima li ovo neke veze sa vakcinom protiv gripe (Vaxigrip) i jesu li ovo kontraindikacije za cjepjlenje iducih sezona?
Hvala.

Darko Richter, dr. med.

11.12.2007. 10:25

Očito ste imali cijelu epidemiju nuspojava nakon cijepljenja protiv gripe. Iskreno, nisam za to da se cijepe ljudi sa prebujnom maštom, jer to definitivno šteti kampanji cijepljenja. Isto kao da netko, tijekom kampanje mamografija, počne pričati kako ju je počela zatezati koža dojke, i kako joj se suprug požalio da je dan poslije i on imao vrtoglavicu, i sl. Valjda ste me shvatili. Ne znam kako vas vrat nikada nije zabolio nakon ručka u kineskom restoranu, ili jest, ali vama je bitno samo ako se to desni nakon cijepljenja !? Ako mislite da vam cijepljenje škodi, zašto se cijepite?

11.12.2007. 20:55

Cjepimo se svake godine, jer sve troje imamo indikacije za to, osim lokalnu reakciju i ukocenost vrata, ja licno druge manifestacije ne povezujem sa vakcinom, ali ipak sam htjela cuti misljenje strucnjaka, koji ima iskustvo sa vakcinama i sa vise pacijenata, nadam se i povratnih odgovora za nus pojava i, ne znam, mozda i nekom drugom se desilo nesto slicno, pa pitam. Hvala u svakom slucaju i da vam kazem dobri ste i za psihijatra.

Darko Richter, dr. med.

11.12.2007. 22:30

Žena mi je psihijatar, ja sam na pola pacijent.

13.12.2007. 17:55

Ha, ha, sa cetiri zene kod kuce, nije ni cudo, evo i moj suprug isto... Shala mala, nemojte vi ovo sad ozbiljno.
Ugodan dan, zeljim vam!

Darko Richter, dr. med.

14.12.2007. 01:00

Osim četiri osnovne, ima još po koja. Mislim da je Biblija ipak najtočnije vidjela neke stvari. Čovjek je čovjek, a žena žena, i tako će biti dok je svijeta i vijeka.