Cjepiva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 471 | Broj poruka: 2715

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


varilix


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Mama

02.02.2006. 13:33

Poštovani dr. Richter,
cijepila bih svoje dvogodišnje dijete protiv vodenih kozica, no njena pedijatrica me , nakon sto sam joj rekla da bih dijete cijepila, uplasila sa svojim savjetima: "Dobro dobro razmislite mama jer djetetu mozda radite "medvjedju uslugu" jer nije dokazano da cjepivo traje za cijeli zivot i sto ako onda dobije vodene kozice u starijoj zivotnoj dobi. Ja sam dosad cijepila samo troje djece, i jedno je ipak dobilo vodene kozice.....".
Molim Vas za misljenje.
Puno hvala
mama

Dr. Darko Richter

02.02.2006. 19:14

Ako je cijepljeno dijete dobilo vodene kozice, onda nije bilo cijepljeno. Inače, cjepivo je odlično, preporučio bih vam da cijepite dijete ako ste tako naumili. Cjepivo i nije namijenjeno da traje cijeli život, ali, pokazalo se da traje. A kako? Svake godine otprilike na proljeće kreće epidemija vodenih kozica. Ako danas cijepite svoje 2-godišnje dijete, na proljeće će upravo biti zaštićeno. Virus vodenih kozica proći kroz njega, a neće poruzročiti bolest, već samo nadograditi imunost. I tako prigodom svake nove epidemije: necijepljeni obole, a cijepljeni se utvrde u imunosti. Oni koji pobjegnu s lica mjesta, ne obole i ne cijepe se, kao odrasli lako mogu dobiti vrlo teški oblik vodenih kozica, ima i smrti. Zato je osobito indicirano da se cijepe odrasli koji nisu preboljeli vodene kozice, ali oni moraju dobiti 2 doze, dok se u dobi do 12 godina cjepivo "prima" i nakon samo 1 doze.

sanlea

02.05.2006. 14:24

postovani, a dali je potrebno nadocjepljivanje s godinama tj ponavljanje cjepiva, i kada ga preporucate dati npr vrtckom djetetu. razmisljala sam o cijepljenju nakon povratka s mora oko 15.7. zajedno s engerixom jer preptostavljam da ce imunitet biti bolji nakon 3 tj mora?