Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Alisma kontracepcijske pilule


Autor Poruka

tajci07

13.05.2011. 18:00

Postovana doktorice,

nakon pilule za dan poslije, odlucila sam prijeci na redovnu OHC. Buduci da studiram u Austriji, otisla sam ovdje ginekologu. Obavio je samo ultrazvuk i postavio niz pitanja prema kojima je zakljucio da daljnje nalaze nije potrebno obavljat. Dao mi je kontracepcijske pilule Alisma koje sadrze 2mg Cyproteronacetata i 35mikrog Ethinylestradiola. U uputstvima pise da se koriste za lijecenje akni i bolnih menstruacija te kao kontracepcija. Ono sto me zanima jest, sto bi ste Vi rekli o ovim pilulama i bi li po Vasem misljenju bilo bolje da uzimam Logest koji je nizehormonski od ovih. Naime, s Logestom sam mislila poceti prije incidenta sa day after pill pa ih imam ovdje uz sebe samo sa otvorenom kutijom zbog upustava koje sam citala. Tabla s pilulama je citava. I da, na pilule sam se odlucila iskljucivo zbog zastite ( ne zbog akni ili bolne menge).

Unaprijed Vam zahvaljujem.

Natalija Beljo, dr. med.

14.05.2011. 03:35

Ja bih radije Logest.

tajci07

14.05.2011. 23:10

Hvala Vam. To sto je kutija otvorena vec oko 2mjeseca nije vazno ako je tabla citava?
P.S. Gledala sam dolje na ovoj str. video klipove o k. pilulama gdje doktor govori da nije preporucljivo uzimanje pilula djevojkama koje imaju putovanja dulja od 8-10h. Naime ja skoro svakog mjeseca imam putovanja od oko 13h. Smijem li to zanemariti?

Natalija Beljo, dr. med.

15.05.2011. 17:55

Moje pacijentice mi se nisu žalile na neke smetnje pa nadam se nećet ni Vi.