Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Eutyrox i izostanak menstruacije


Autor Poruka

Healy

06.03.2020. 11:40

Poštovani, imam 28 godina, godinama koristim kontracepciju, u zadnjih godinu dana Qlairu. U rujnu 2019. godine su mi dijagnosticirali Hashimoto i hipotireozu te mi prepisali Euthyrox 25 pa kasnije podigli na 50. Sad 25. veljače 2020. godine povećana mi je doza Euthyroxa sa 50 na 75 mikrograma. Menstruacija mi je došla jučer kao što je i trebala, ali je bila izrazito oskudna te je danas više nema. Inače je bila normalna dok sam uzimala dozu 25, a kad mi je povećana terapija sa 25 na 50 menstruacija je kasnila tri dana i trajala osam dana umjesto četiri pa je opet iduća tri mjeseca bila normalna sve do sad. Da li je moguće da mi je terapija Euthyroxom ponovno poremetila menstruaciju i da je to bilo to od krvarenja za ovaj ciklus budući da nisam pila antibiotike niti sam imala propuštenih pilula, znači nije bilo šanse za trudnoću? Da li je moguće za očekivati ponovne poremećaje ciklusa ako se bude terapija Euthyroxom mijenjala ili ako se budu uvodili neki drugi nadomjesci hormona za štitnjaču?

Ivo Balenović, dr. med.

07.03.2020. 11:45

Poštovana, kod žena koje koriste oralnu kontracepciju normalno je da krvarenja (menstruacije) postanu oskudnije i kraće traju, a ponekad mogu i izostati. To je zbog djelovanja tableta na endometrij (sluznicu maternice).