Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Jel moguće zatrudnjeti bez ejakulacije?


Autor Poruka

anerii

11.05.2013. 11:55

Vrlo ljubazno od vas, zahvaljujem!

Dejan Šakoronja, dr. med.

11.05.2013. 19:50

Molim.

MarijaMaja44

12.05.2013. 12:40

Ovako, imam jednu veliku dilemu.
Spavala sam sa deckom, poslednji seksualni odnos je bio juce. Nismo koristili kondome, a ja ne pijem nikakve pilule za kontracepciju. Inace sam uvek imala seksualne odnose sa kondomom, ali ovih par puta ne.
On nije ejakulirao u meni, ali znam da postoji rizik zbog te tzv. predejakulativne tecnosti. Za jedno vece spavali bi 3-4 puta, ali u razmacima od po pola sata. Ne znam kada su mi plodni dani a kada ne, pokusala sam da izracunam ali nikada ne dobijem isto. Poslednja menstruacija bila mi je od 28. aprila do 3. maja. Ciklusi mi u proseku traju 24 dana, mada je poslednji bio 37, a onaj pre njega 29.
Znam da je mogucnost za trudnocu ista koliko i da je ejakulirao u meni, ali moram da pitam smem li da uzmem pilulu za dan posle s obzirom da sam imala poremecene mesecnice i bila na terapiji lekovima primolut nor5 6 meseci?
Planiram da se konsultujem sa svojim ginekologom oko uzimanja kontraceptivnih pilula pa me zanima na kom principu se one uzimaju i da li se uzimaju svaki dan bez obzira na to da li imam seksualne odnose?
A sto se tice ove situacije sa deckom, imam pitanje koliko spermatozoidi mogu ostati zivi u kanalima penisa ili na njemu?

Dejan Šakoronja, dr. med.

12.05.2013. 14:25

Poštovana uzmite tabletu za dan poslije.
Ostali detalji na topicu o kontracepciji: pod obavezno pročitati.

leellicaa

12.05.2013. 21:10

Ovako imam 20 godina imala sam odnose sa momkom medjutim nije ejakulirao u mene medjutim menstruacija mi kasni vec 3 mjeseca ali nisam imala nikakvih simptoma niti nadutust stomak niti me muce grudi niti taamniju pigmentaciju promjene na licu niti sam nesh na sebi primijetila posto mi se ovo desavalo i pšrije da po 3 mjseca mi kasni . sinoc me jako bolio stomak mislila sam da cu dobiti menstruaciju medjutim nisam a imala sam i bolove u u donjem ledju trbuha a imam ih i vcrs ali ne i bolove u stomaku nisma imalu mucnine povracanje nista znaci od tih simptoma i decko nije svrsio u mene nikada u toku odnosa posto smo par puta i bez zastite a imam problema sa hormonima happy

Dejan Šakoronja, dr. med.

12.05.2013. 23:50

Poštovana, za početak napravite test na trudnoću.
U slučaju negativnog testa javite se na pregled i uzv za daljnju obradu.

perica94

18.05.2013. 00:20

poštovani, ovo mii se dešava odjednom već neko dužee vrijemee...uglavnom. dok sam sa curom pa dok se navlačimo ovo ono znam se uzbudit pa mi onak i dok je spušten normalan zna mi neš onak iscuriitt...ja bi reko da je too po meni sluzz bar po mom..zna isto nekad i dok nisam uzbuđen ni ništa pa zna iscuriiit..nekad u maloj količini a nekad onak dosta...i tako tijekom odnosa znači prije nego što počnemo pred igra i tak zna mi iscurit nekad tj uvijek ne baš doslovnoo uvijek al večinom..i prije nego što ću svršit uglavnom...pa me zanima jel mii cura može tako zatrudnjet i jel znate li šta je to..ja bi po svom reko više sluzz..al ono nekad mala količina je a nekad dostaa...a sad ne znam jel tu ima i spermijaa il je to baš sperma...?? inače koristim uvijek od kad mi je to tak koristim zaštitu..al ipak ako radim bez jel može šta bit i jel to nešto ozbiljno il normala ..molim vas neš detaljno jasno mi objasnite il odgovorite kako god ..hvala unaprijed

Dejan Šakoronja, dr. med.

18.05.2013. 10:25

Naravno da je to sluz kao što i sami rekli. U njoj nema spermija.
Kratko i jasno. Od te sluzi neće ostati trudna.

sunshine24

21.05.2013. 00:15

Kolike su šanse za trudnoću, bez kondoma uz metodu prekinutog snošaja, tijekom plodnih i neplodnih dana? Hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

21.05.2013. 23:05

Ako jedošlo do ejakulacije u rodnici tijekom plodnih dana vrlo velike. Ako svega toga nije bilo onda nisu velike.

aanncyyy

22.05.2013. 23:50

poslednji mi je dan plodnih dana, imala sam odnos sa deckom bez zastite, nije svrsio u mene ...kolike su sanse da se zatrudni od te presemene tecnosti? razmisljam o tableti

Payo

23.05.2013. 09:45

Postovana
Postoji li mogucnost da cura zatrudni ako imamo nezasticeni spolni odnos a ja ne ejakuliram u nju , a plodni su joj dani ?

Dejan Šakoronja, dr. med.

23.05.2013. 21:45

anchy, ako nije došlo do ejakulacije, ne treba postkoitalna zaštita.

Dejan Šakoronja, dr. med.

23.05.2013. 21:45

Payo, ne postoji.Ajde se prvo educirajte malo više pa onda može dalje s pitanjima.

pgalicc

24.05.2013. 23:50

Znači ovako, već se par dana nerviram i odlučio sam vas pitati... ja i cura smo imali spolni odnos pred nekoliko dana, bio joj je zadnji plodni dan ili cak prvi neplodni dan,neznam kakve veze to ima.. Imali smo 3 puta spolni odnos, vjerujem da nije bilo predejakulata te da sam obavio ejakulaciju izvan nje.. Sad me zanima kolika je šansa da je na mom spolnom organu nakon prvog i drugog spolnog odnosa ostalo živih spermija,te dali ta količina spermija može oploditi nju. Partnerica mi je pružila oralni seks nakon odnosa no nisam siguran koliko to pruža zaštite.. Odnos je bio nezaštićen.

pgalicc

24.05.2013. 23:50

Nisam bas shvatio jeli vam dosla prosla poruka pa cu opet poslati..

Znaci ja i moja partnerica smo imali 2 spolna odnosa za redom bez zaštite. Nije sigurna dali joj ciklus ima 30 ili 31 dan a problem je što u jednom kalendaru ispada da joj je to bio plodni dan, a po drugom neplodni. Ne vjerujem da je bilo ikakvog izlučivanja predejakulata odnosno izvadio sam spolni organ i masturbacijom ejakulirao dosta prije nego sam to stvarno morao. Nakon toga partnerica mi je pružila oralni seks što je bila neka vrsta "čišćenja" kanala od zaostalih spermija, te smo nakon toga po istom receptu kao i prvi put imali spolni odnos. Imam nekoliko pitanja, ali iz svega proizlazi ono najvažnije, kolika je šansa da ona zatrudni?

Dejan Šakoronja, dr. med.

25.05.2013. 11:55

Poštovani, ako je odnos bio u plodnim danima šansa zasigurno postoji. Količina spermija neki put je dovoljna da dođe do trudnoće.

andrea_erigby

18.07.2013. 01:05

lijep pozdrav.

zanima me je li moguće ostati trudan ukoliko se ima nezaštićeni spolni odnos sa dečkom nakon što je on svršio sa strane i nije obrisao penis već je krenuo sa penetracijom,ali nije ejakulirao?

unaprijed hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

18.07.2013. 10:45

Moguće je.

Blesavac

10.08.2013. 10:50

Imam jako vazno pitanje, imao sam sexualni odnos sa osobom koja je izgubila nevinost (bar tako ona kaze) tu noć sa mnom, normalno je da sta krvi izadje ali nije nista, jos imao dok sam imao odnos pukao mi je kondom prvi put, kada sam stavio novi, pukao je drugi put, ne vjerujem stvarno i plasim se da je ista izaslo dok smo 3. put radili to bez kondoma, izvadio sam i prije vremena kada sam osjetio da bi mogao da svrsim, nakon toga nisam stupio sa njom u kontakt jer se nikad nismo ni vidjeli, zanima me kolika je sansa da mi za par mjeseci dodje na vrata trudna i da mi zivot se okonca :S jako me plasi taj trenutak, molim na odgovor veoma brzo, hvala !

Nazad
1 ... 8 9 10 11 12 13 ... 41
Naprijed