Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Pauza


Autor Poruka

_raylynx_

01.11.2008. 18:15

Pijem kontracepcijske pilule vec 5 godina, mijenjala sam ih 3 puta i zadnje koje pijem su Yasmin, s njima sam najzadovoljnija (nemam nikakvih nuspojava niti bilo kakvih zdravstvenih problema, s obzirom da se digla prasina oko njih u zadnje vrijeme). Uglavnom, svako malo cujem da je potrebno napravit odredenu pauzu, osobito nakon dugogodisnjeg uzimanja kontracepcije. Da pauza mora bit najmanje 3 mjeseca, da bi se organizam malo ocistio, itd.. A ono sto je najvise privuklo moju pozornost je da se ta pauza mora napravit jer bi inace mogla ostati sterilna. Ja sam svog ginekologa pitala za to i on mi je rekao da se pauza ne treba raditi, da nisu te pilule kao sto su nekoc bile, da su one danas vise lijek nego bilo sta drugo. Posto u zadnje vrijeme cesto cujem djevojke, koje piju pilule po godinu dana, da su im doktori rekli da naprave pauzu, da li bi onda i ja stvarno trebala?
Molim vas da mi sto prije odgovorite.
Zahvaljujem

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

02.11.2008. 05:25

Vaš ginekolog je dobro informiran, pauza nije potrebna.

sandra2405

14.06.2016. 18:45

Pozdrav,

pila sam YAZ tablete više od godinu dana, te sam zbog ostalih zdravstvenih problema ( jake i učestale glavobolje) prestala 3 mjeseca dok nisam obavila sve ostale pretrage. Zanima me mogu li ih sada ponovno početi piti ili moram ginekologu na pretrage? U međuvremenu sam otkrila da imam kolesterol (ne previše povećan) što sam čula da može biti posljedica tih tableta.

Dejan Šakoronja, dr. med.

14.06.2016. 21:45

Nemojte krenuti na svoju ruku. Javite se ginekologu prije i ev se mogu promjeniti pilule.