Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


prestanak uzimanja Yasmin-a?


Autor Poruka

meja

20.01.2008. 15:35

Poštovana doktorice,
trenutno sam pri kraju (još 9 tableta) druge kutije Yasmin-a. Do prije nekoliko dana sve je bilo u redu, ali zadnjih otprilike sedam dana, nestala mi je želja za seksom, nemogu se opustiti i nekako kao da ne uživam u nečemu u čemu bi prije... sigurna sam da su u pitanju tablete, jer drugog razloga nema..a i čitala sam da je to moguće. Znam da moram popiti ove tablete do kraja, i hoću, ali nakon toga više ih ne želim piti. Pitala bih Vas, što će se dogoditi nakon tih još 9 tableta, i kako će mi mjesečnica dolaziti? Još nisam siguran da li da probam neke druge tablete,jer se bojim istog, ali kada bi se odlučila, molim Vas da mi predložite koje (da li bi logest bile dobar izbor?) i kada da ih počnem piti?
unaprijed hvala

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

20.01.2008. 16:05

Nakon prestanka uzimanja kontraceptiva menstruacija će vam dolaziti kao i prije njih, dakle ništa neuobičajeno. Moguće će vam libido biti smanjen i na drugim tabletama. Ja bih prve slijedeće probala Triquilar.

oramin

21.01.2008. 16:55

Postovani
prije dva dana sam uzela prvu tabletu Yasmina, misleci da mi je pocela menstruacija (primjetila sam crvenu mrlju), ali krvarenje se nije nastavilo, inace menstruaciju trebam dobiti za osam dana. E sada ja ne znam sto se dogodilo, da li da prestanem uzimati tablete (uzela sam ih vec tri) ?. Da li cu dobiti ocekivanu menstruacije? i da li sam sada zasticena odnosno da li imaju tablete sada funkciju, posto sam ih uzela deset dana prerano?
molim za savjet jer sam zaista zbunjena.
hvala

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

21.01.2008. 17:35

Dosta nezgodno. Imate dvije opcije:
Da prestanete piti ove tablete. Kad dobijte menstruaciju počnete novu kutiju, ovu morate baciti.
Da nastavite piti ovu kutiju. Krvarenje ćete vjerojatno odgoditi do kraja kutije, ali ovaj ciklus niste zaštićeni od neželjene trudnoće.
Odluka je na vama, nema bolje ili gore verzije.

letecabarbara

04.04.2008. 09:40

previše mi smetaju simptomi poput promjene raspoloženja, depresivnog ponašanja, pretjerane emocionalnosti... Yasmin pijem 2 mjeseca...Postoji li mogućnost da se navedeni simptomi povuku ili smanje? U prvom mjesecu uzimanja su bili gotovo neprimjetni.
unaprijed, Hvala.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

04.04.2008. 14:20

Oni će se povući, obično traju 2-3 mjeseca. Ako vam budu neizdrživi probajte drugu vrstu.