Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Problem-povišen kolesterol


Autor Poruka

d_mala7

22.08.2011. 12:10

Pijem kontracepcijske pilule Yasmin oko godinu dana. Baka mi ima povišen kolesterol. Ginekologinja mi nije htjela prepisat kontracepcijske pilule jer sam imala kolesterol 5,6 a najmanje je 5.0. Uzela sam pilule na svoju odgovornost. Nakon 4 mj. nalaz krvi je pokazao da se kolesterol povećao na 6,1. Nastavila sam pit jer sam vidjela da dosta cura pije bez obzira na kolesterol a i htjela sam ih pit. Opet nakon par mjeseci sam otišla vadit krv i kolesterol se ponovo povećao na 6,7. Mene sada zanima da li mogu nastavit sa Yasmin pilulama? I da li ako se ponovo povisi kolesterol da li bi trebala prestat sa pilulama ili bi trebala potražit u ljekarni nešto za snižavanje kolesterola ili bi trebala na dijetu? Hvala..

Natalija Beljo, dr. med.

22.08.2011. 15:25

Vaša ginekologica Vam s razlogom nije dala da počnete piti , a to se vidi i iz nalaza tako da i ja savjetujem da prekinete piti.