Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Problemi s tenom nakon prestanka uzimanja pilula


Autor Poruka

satine0

28.09.2015. 16:05

Poštovani,

Imam 26 i pol godina i nakon 8 godina uzimanja Yasmina prestala krajem lipnja.

Nakon prestanka primijetila su mi raspoloženja stabilnija te da se bolje psihički osjećam, moguće da je autosugestija no cjelokupni dojam je bolji.
Prva dva mjeseca bez pilula prošla su relativno normalno - menstruacija je prvi mjesec došla 29., a drugi 30.dan, bolovi su bili normalni te sam jedino od 17.-19.dana ciklusa imala vrlo bolne bradavice, ekstremno osjetljive te su mi tih dana prilikom odnosa jajnici stvarali neugodan osjećaj.
Treći mjesec bez pilula su mi se stvorili prištići s kojima se još uvijek borim- počeli su od čela te su se sad spustili na niži dio obraza, bradu i doljnju čeljust prema kosi. Radi se potkožnim no vidljivim prišitićima sa nekoliko upaljenih. Prije uzimanja pilula nikad nisam imala problema s tenom. Prošli mjesec sam bila na pregledu kod ginekologa i utvrđeno je da mi je s jajnicima sve u redu te je papa opet bio uredan, a ginekolog mi je rekao da su prištići uobičajena pojava nakon prestanka uzimanja pilula.
Možete li mi molim vas reći zašto je došlo do toga te što mogu poduzeti da poboljšam stanje? I koliko dugo mogu očekivati ovakvu situaciju?
Također, postoji li razlog zašto su mi bradavice i odnosi u tim danima tako osjetljivi?

Hvala vam unaprijed na odgovoru.

Lijep pozdrav

Dejan Šakoronja, dr. med.

28.09.2015. 20:55

Ako je s jajnicima sve u redu ne trebate brinuti. Ako vam problemi s kožom smetaju vratite se uzimanju pilula.
Možete konzultirati i dermatologa na našim stranicama.