Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Strah od trudnoce


Autor Poruka

28.04.2008. 14:35

Draga doktorice, jucer sam procitala skoro sav Vas forum i malo sam se uplasila kada sam na str.14 pod nazovom osjetljive bradavice a poslao je zabrinuti mali , procitala kako je djevojka ostala trudna pod pilulama. Ja zadnjih dana imam bolove u donjem dijelu trbuha i poslije mi udrari u ledje i imam osjetljive grudi i kdaa sam to procitala bilo je dovoljno da posumnjam i da mi se odmah povraca i spava happy Odmah sam jutros uradila test i bio je negativan pa me znaima da li pilule mogu utjeceti na rezultat testa???
Danas sam popila zadnju pilulu a vec mi se uvukao crv u glavu da nije sve ok pa me samo strah da se ne nasikiram pa da mi zbog toga ne bude kasnila. inace pijem Yasmin.
Nadam se da cete me smiriti kao i uvijek svojim odgovorima.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

28.04.2008. 16:45

Ako malo pažljivije pročitate postove koje ste spomenuli, vidjet ćete da zabrinuti mali i njegova djevojka nisu baš dobro koristili tablete.
A vi niste trudni. Bez brige.

28.04.2008. 20:15

Pa primjetila sam da ste Vi spomenuli da nije bas na vrijeme pocela piti pilule ali nisam mogla nigdje pronaci taj njegov mail happy
Znaci pilule ne mogu utjeceti na rezultat testa, mislim da bude lazno negativan?? Malo me brine ovaj bol u stomaku kao prije kada trebam doboti dok nisma bila na pilulama. da li je moguce da bolivi budu isti i sada kada trebam dobiti mislim da li je moguce da su bolovi posljedica sto se da tako kazem nakon 21dana korsitenja pilula nakupilo krvi pa da trebam dobiti?? Jako sam uplasena pogotovo jer nisma vise s deckom i ovaj mj.nikako nisam imala odnos znaci test sam uradila skoro 30dana od posljednjeg odnosa. Bas mi se uvukao crv u glavu al Vi ste me ohrabrili. Samo da dobijem za 2dana kao sto i trebam.
Izvinite ako sam malo naporna ali Vi se jedini koji nas utjesite i ohrabrite kada nam je napotrebnije i zato Vam mnogo hvala za to.
Pozdrav

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

28.04.2008. 21:55

Test ne može biti lažno negativan. Niste trudni, još jednom happy. A bolovi znaju biti, ništa to ne znači.

28.04.2008. 22:00

Pozdrav Tamara,

nemoj panicariti i nemoj sebi uljevati stres i dobit ces.
Mozda neces dobiti za dva nego za tri dana, ali ces dobiti.

Ja recimo nikada prije nego sam pocela piti pilule nisam imala bolove u stomaku, sada ih imam! happy Ustvari jesam ali tako rijetko da se toga jedva sjecam!
sad ih kao sto vec rekoh imam, imam ih i prije i kada dobijem.
I osjetljivost grudi, sasvim je normalna.

I nemoj misliti o tome kada ces dobiti i kao sto je meni dr jednom rekla "brojati kapljice" jer ti to moze samo odmoci.
Znam to je puno lakse reci nego uciniti, ali pokusaj.

Nisi imala odnos vec 30 dana, znas kako dr kaze "zena kada je trudna ona zna!" jos uvijek nisam zakljucila po cemu ali vjerujem u to.
A TI SI JOS RADILA TEST!!!!!!!!!!!!!!!! i negativan je!

p.s
malo manje se druzi sa onom sumnjicavom kolegicom koja je radila 3 testa, nemoj da ti predje to od nje happy

Pozdrav!

28.04.2008. 22:25

Za saveznicu
Mogle bi nas dvije postati prijteljice preko doktorice happy Imam osjecaj da mi je prijeteljica i unijele nervozu pa sam pocela ovako razmisljati a da ne spomenem da je ona govorila da uradim jos 1tet za svaki slucaj happy
Uplasila sam se ovih cudnih bolova pa sam zato pisala doktorici ali sreca pa je nasa doktorica uvijek tu za nas i zbog toga joj mnogo hvala a i tebi saveznice jer ipak je drugacije kada netko kaze da ima iste simptome kao i ja happy
Malo me i situacija s deckom izbacila iz takat, nisam vise s njim pa mi je 1000stvari palo na pamet al najvise onaj mail koji sam spomenula da sam procitala od zabrinutog malog al nisam bila u toku da nije djevojka ispravno koristila pilule pa je posljedica te nepazne nezeljene trudnoca ali sada sam se smirila i nadam se da cu dobiti jako brzo i onda cu biti 100% mirna. U svakom slucaju hvala saveznice a doktorici sam se vec zahvalila, stvarno je zena divna. Blago osobama koje je imaju za svoju dr.a i osobama u cijeim je zivotima prisutna jer u danasnjem svijetu tesko je naci osobu koja je spreman da se ovako trudi i odvaja vrijeme za nas.
Veliki pozdrav objema happy

28.04.2008. 22:25

Uh hvala Vam. Svakih 5min sam otvarala Vasu stranicu da vidim moze li biti lazno negativan happy Mislim da nema nista gore nego kada se covjek bori sam sa svojim mislima i svojom psihom.
Hvala jos jednom na strpljivosti sto nam po ko zna koji put ponavljate iste stvari i odgovore happy

sigurnost

29.04.2008. 11:45

Za Tamaru21x i saveznicu:

Ja sam isto takva, s tim da sam ja (pretpostavljam) starija od vas i nema što nisam proučavala o kontracepciji, a u cijelom svom životu sam samo jednom, dok sam još bila mlađa, imala nezaštićeni odnos, s tim da je taj bio u neplodne dane, pa ajmo reći da niti taj nije bio toliko rizičan. I onda sam ipak popila hitnu kontracepciju.

Kad gledam unatrag, najviše sam se bojala trudnoće kad sam se upuštala u odnose sa muškarcima prema kojima sam ja imala osjećaje, ali sam bila svjesna da nije isto s njihove strane. Dakle, bila sam svjesna da ako se što dogodi, biti ću sama. Paradoksalno, sa takvima, osim što sam bila na tabletama, tražila sam i da koriste kondom. I svaki put nakon toga trošila novce na testove za trudnoću.

Kad sam bila u sretnoj vezi nisam ni razmišljala da bi s pilulama nešto moglo krenuti po zlu, bila sam potpuno mirna. Možda je zaključak svega da se ne trebamo upuštati u sex sa osobama sa kojima nismo bliske, to očito ima posljedica na psihu. Barem na psihu onih koje su savjesnije i koje se ne upuštaju olako.

Sabrina

05.05.2008. 16:50

Imam jedno pitanje, vezano za trudnocu, naravno.Decko i ja smo oko 21.3. imali odnos i koristili se onom tradicinoalnom metodom kontracepcije 'prekinuti snosaj'. prije toga sam imala mengu 29.2. i kasnije dobila kad mi je i bilo vrijeme oko 30.3, nakon toga i sada u aprilu,krajem aprila. Uvukao mi se crv u glavu. Inace imam vecinu simptoma PMS-a pa i bolne grudi,ali nikada nisu bile ovako bole kao pred posljednju mengu.Oko 14.4. sam davala nalaze, krv, urin, itd i na nalazu nista ne pise. Interesuje me, da li sam morala traziti da me iskljucivo testiraju na trudnocu,ili se trudnoca svakako vidi u krvi i urinu?? Nalaz sam malo uspjela procitati...tj.mama i ja smo davale zajedno, i rezultati se ne razlikuju skoro ni po cemu,osim po UIBC i TIBC (ako sma dobro napisala)- sto nesto ima veze sa zeljezom u krvi. Da li je moguce da mi se zbog toga manta? Inace sam jako uplasena i mislim da sam vecinu ostalih simptoma umislila.
Molim Vas....sto hitniji odgovor,jer sam uistinu ocajna!
Hvala Vam unaprijed!!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

05.05.2008. 18:30

Ne znam što bi vam rekla osim da jako pretjerujete. Niste trudni. Test na trudnoću se mora posebno tražiti.

ivanaa

05.05.2008. 19:35

pozdrav,
totalno sam više izbezumljena odgovorima kja sam dobila na postavljeno pitanje...pa sam se odlučila obratiti vama...28.04.2008 sam imala spolni odnos s dečkom, puknuo kondom i naravno zanima me samo koliki je postatak da sam trudna?!inače ciklus mi traje 32-34 dana! sve sto me zanima kolika je mogućnost da ostanem trudna?

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

05.05.2008. 23:05

Ako je bio 15-22 dan ciklusa šansa je 25%.

pegasis611

07.05.2008. 11:20

U seksualne odnose sam stupila prije 5 godina. Nikada se nisam upustila u nezaštićeni odnos i uz to uvijek prakticiram prekinuti snošaj. No svejedno me veoma strah trudnoće i dosad nikada nisam bila kod ginekologa jer me, također, pomalo strah. Zanima me i kako se uzimaju kontracepcijske pilule kod neredovitog ciklusa te kako se računaju plodni dani kod neredovitog ciklusa (sveukupno trajanje 22-24 dana, krvarenje 3-5 dana). Možete li mi opisati ginekološki pregled?
Unaprijed hvala!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

07.05.2008. 12:30

Vi imate cikluse koji dolaze svakih 22-24 dana (računa se od prvog dana jedne do prvog dana druge menstruacije, to nadam se znate)? To su vrlo redoviti ciklusi, a ovulacije pada 14 dana prije slijedeće menstruacije. Plodni dani su -3 do +3 dana oko ovulacije.
Kod ginekologa morate, ovo je znak da ste neodgovorni prema sebi. A ne znam što bi vam kod pregleda opisivala - legnete na stol, ginekolog vam stavi instrument da uzme papa test, i poslije vas pregleda rukom. Ukupno trajanje 3 minute.

letecabarbara

09.05.2008. 23:35

Upalili su mi se limfni čvorovi i doktorica opće prakse prepisala mi je Klavax. Popila sam 2 tablete klavaxa, imala sam spolni odnos. .. pijem yasmin redovno, no na uputama klavaxa stoji... Ako pijete kontracepcijske pilule trebate koristiti dodatnu zaštitu ( npr. kondom) ... a ja nisam bila informirana na vrijeme... Kolkiko antibiotici utjeću na zaštitu? koliko je ona smanjena?

hvala

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

10.05.2008. 11:10

Ne brinite, ne utječu.

pmfko

15.05.2008. 10:05

Poštovanje!
Zanima kolika je vjerojatnost da se zatrudni ako se sperma unese prstom u vaginu (u biti dečko nije ni svršio, ali me paranoično strah i ono malo sluzi sa spermijima)
Hvala

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

15.05.2008. 13:15

Nikakva.

leni

03.01.2009. 20:10

i ja isto imam pitanje za tu trudnocubig-smile kolika je vjerojatnost zaceca, ako se u plodne dane ima snosaj, bez zastite, naravno bez svrsavanja unutra...mogu li spermici iz sjemene tekucine koja se izbacuje za vrijeme odnosa dovesti do zaceca?

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

03.01.2009. 22:35

Baš sam sretna što sam našla ovaj link, tako jednostavan i pregledan http://www.youngwomenshealth.org/summarychart.html. Eto vam šanse, 4-19%, ovisno koliko ste dobri u tehnici.