Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


zaboravljena pilula triquilar


Autor Poruka

mirnap

21.11.2008. 12:15

Zaboravila sam popit jednu pilulu u trečem tjednu , sjetila sam se nakon 15 sati i tada sam ju uzela...poslije sam normalno nastavila s pakiranjem. ostala mi je još samo jedna...sad nisam sigurna kako trebam dalje nastaviti...trebam i odma po završetu ovog pakiranja početi s drugim ili opet normalno radim pauzu 7 dana?
i zanima me jel se kontracepcijsko djelovanje nastavilo iako sam zaboravila jednu pilulu?

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

21.11.2008. 15:10

Nije vam se kontracepcijsko djelovanje nastavilo. Trebali ste malo čitati ovaj forum kad se to desilo jer je vaše pitanje jako često. Nako zaboravljene pilule 2 tjedna treba koristiti dodatnu zaštitu. Novu kutiju počnite uobičajeno, nakon 7 dana pauze.

mirnap

21.11.2008. 23:55

evo sada sam pročitala detaljnije upute ...i piše da se ta pauza treba napravit samo ako se ne uzme ta zaboravljena i prestane s uzimanjem . ako se uzme ta zaboravljena da se po završetku pakiranja treba odmah početi s novim. kako sada? zaboravila sam 17.pilulu

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

22.11.2008. 16:25

Potpuno je svejedno jer ionako ne možete računati na kontracepcijsku zaštitu. Gore piše kako bih ja, ali možete i kako piše u uputama.