Neplodnost


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 69 | Broj poruka: 276

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Neplodnost (molim pomoć)


Autor Poruka

diki30

02.05.2009. 21:05

Imam 30 god. , muž 27. Prije 6 mj. su mi dijagnosticirani jajnici nalik na policistične, muž je vadio spermigram i nalaz je bio malo lošij. Pila sam 5 mj. klomifen i ništa, pa je dr. preporučio još jedan nalaz spermiograma, ali u Zg. Dijagnoza drugog nalaza: oligozoospermia, nizak plodni potencijal, voluman(ml)-6.000, likvefakcija- normalna, ph- 7.7, st.spermatog-L 0,5, vitalnost-L0,5, nativno nađeno cca 2.6 mil/M,L spermija, pokretljivost 30%-osrednja.( oprostite ako sam nešto krivo napisala, jer sve mi je ovo novo) Dr. nam je preporučio oplodnju u ZG., pa imam par pitanja. Koja metoda oplodnje bi bila najbolja za naš slučaj, i kako to sve funkcionira?
U koju bolnicu da se javimo, koja je najbolja za oplodnju? hvala unaprijed

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

03.05.2009. 10:55

Po ovom nalazu, za vas bi bila mikroinjekcija (intracitoplazmatsko injiciranje spermija), koja se koristi kod težih oblika muške neplodnosti http://www.cybermed.hr/index.php/...pularni_clanci/lijecenje_neplodnosti. Međutim, nalaz spermiograma zna varirati, tako da je moguće da kod slijedeće analize bude bolji.
Trebate se naručiti na razgovor kod reprodukcijskog endokrinologa koji će vam sve pobliže objasniti.
Metode pomognute oplodnje u Zagrebu se rade u Petrovoj, na Svetom duhu, u Vinogradskoj i na Vuk Vrhovcu, ili privatno. Vaš ginekolog će vas uputiti u neku od ovih ustanova.
Bit će vam preporučena jednostavna obrada (učinit ćete cervikalne briseve, eventualno hormonske pretrage i ispitivanje prohodnosti jajovoda), nakon čega će vam biti predložen neki od postupaka. Nemojte se bojati, mladi ste, na vrijeme ste krenuli, uz malo strpljenja uspjeh je nadomak ruke.

diki30

03.05.2009. 15:20

Hvala vam puno, htjela sam baš vaše mišljenje jer sam čula za vas, moja prijateljica je vaša pacijentica u N.G. i sve najbolje kaže o vama. Hvala još jednom!!