Neplodnost


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 69 | Broj poruka: 276

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


PCO Sy in obs i Erythroplakia


Autor Poruka

AtinA82

23.11.2009. 22:25

Poštovana doktorice, molim Vas za odgovor:

Imam 27 godina, prije 3 mj. sam bila na redovnom ginekološkog pregledu i vag.UZV-u, nakon kojega je PAPA nalaz bio uredan, a i doktorica mi je rekla da je sve ok (osim male ranice na vratu maternice, koja me ne treba zamarati ako će nalaz PAPA testa biti uredan).
Inače sam prije godinu dana prestala uzimati Triquilar, koji sam uzimala 5 godina, a unazad 4-5 mj. mi ciklusi traju 35-36 dana, a prije toga su mi bili 29 dana.

Nedavno sam bila na sistematskom pregledu za posao, koji je uključivao i gin. pregled, UZV i PAPa test, nakon kojega mi je doktor rekao da imam policistične jajnike i gore navedenu "ranicu".
Propisao mi je Betadin vaginalete 1xtjedno. A nalaz PAPE još uvijek čekam.

Zanima me o kakvoj se to "ranici" radi, s obzirom da se nije povukla kroz 3 mj, da li se trebam time zabrinjavati?
I šta trebam raditi vezano za policistične jajnike, s obzirom da nemam nikakvih drugih simptoma osim ciklusa koji su mi u zadnje vrijeme produljeni?
Hoće mi to uzrokovati probleme sa začećem koje sam planirala u skoro vrijeme?

Hvala Vam puno!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

24.11.2009. 10:10

Ne znam da li ćete moći zanijeti kad pokušate, to ovisi o puno stvari, rijetko o eritroplakiji. Molim vas da pitanja koja nisu direktno vezana za neplodnost i probleme sa zanošenjem postavite na odgovarajućem podforumu.