Pretilost


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 121 | Broj poruka: 389

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Dilema oko reductila


Autor Poruka

Griotte

31.01.2009. 22:55

O reductilu znam sve što se na internetu može pročitati (korisno i nekorisno). Moj ITM iznosi 32. Imam 24 godine i troje djece. Prije nisam imala problema s tjelesnom težinom ali u zadnjih 6 godina sa svakom trudnoćom sam bila 10-ak kg teža nego ranije. Nisam se konzultirala sa svojim liječnikom, ali nadam sa da ću od vas dobiti koristan savjet. Nemam problema sa srcem, niti štitnjačom. U principu kad sam god mjerila tlak bilo to u trudnoći ili ne bio je oko 120/75. (toliko je bio i jučer). Na svoju sam ruku kupila reductil (u ljekarni su mi ga dali na upit bez ikakvog recepta). Nakon što sam pročitala upute, započela sam s terapijom (10 mg). Drugi dan sam osjetila bol u lijevom oku i pulsiranje u istom. Oči su mi se činile nekako izbuljene na ogledalu, tlak mi je bio 125/75. Nakon toga sam prekinula piti reductil, ali nastavila s dijetom i umjerenim vježbanjem. Od toga je prošlo tjedan dana, i ja pomalo osjećam da posustajem. Dosta je teško držati dijetu uz svakodnevni ritam i puno obaveza. Molim vas za savjet. Da li mogu nastaviti s Reductilom i što ako se bol u oku opet pojavi? Da li da to zanemarim ili postoji mogućnost da oštetim vid? Sa očima nikad nisam imala nikakvih problema i imam savršen vid.

Mr. sc. Tamara Poljičanin, dr. med.

05.02.2009. 13:15

Ne. Prije liječničkog pregleda ne preporučam nastaviti sa terapijom. Moguće je da imate glaukom koji se je pod utjecajem Reductila mogao pogoršati. Potrebno je svakako isključiti glaukom a u slučaju da je nalaz uredan i da nema nikakvih kontraindikacija (drugih) može se pokušati ponovno započeti no uz pažljiv nadzor liječnika.
Ali ne posustajte u međuvremeno, NIKAKO!