Rak debelog crijeva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 276 | Broj poruka: 918

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Liječenje Erbituxom


Autor Poruka

Sanda1977

21.12.2009. 10:45

Moj otac boluje od Ca kolona unazad 3 god. Proveo adjuvantnu CT po Mayo protokolu, FOLFIRI, a zatim FOLFOX, terapiju.Sada kupili Erbitux jer po KRAS analizi ima Wild type pa mu odgovara. Stanje se pogoršalo zadnjih tjedan, dva, uzima jako, jako puno analgetika. Liječnici prvo htjeli, a sada neće dati Erbitux. Svjesni smo situacije, znamo da lijek nije čudo, tata stalno pita kad će ga dobiti. Pitanje : 1. Da li postoji mogućnost da mu lijek sada pomogne? 2. Ako ne postoji drugo liječenje, ako čekamo da umre, zašto ne pokušati? Lijek smo kupili mi, pa nije na teret zdravstva. Ako ima netko tko mi može pomoći, bila bih zahvalna.A do tada, ne mogu vjerovati da se to događa.

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

02.01.2010. 13:05

Posoji mala vjerojatnost da bi se liječenjem Erbitux-om stanje vašeg oca značajnije poboljšalo. S druge strane nuspojave Erbituksa su vrlo blage i lako podnošljive i ne vidim pravog razloga zašto ne pokušati. Rezultatati kontroliranog kliničkog ipitivanja u kojem je, kod bolesnika poput vašeg oca, uspoređena učinkovitost Erbituksa u odnosu na simptomatsko i suportivno liječenje, pokazali su da je Erbituks donekle uspio usporiti napredovanje bolesti.