Rak debelog crijeva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 276 | Broj poruka: 918

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Pat scan


Autor Poruka

mariobrki

02.04.2008. 10:15

Poštovani,

Molim Vas da mi rečete da li postoji način izvršiti pat scan snimanje preko zdravstvenog sustava i koja je procedura ili je jedini način plaćanje privatniku. Također gdje se usve nalaze Pat scan aparati u Hrvatskoj. Otac je operiran u studenom 2007, dukes c debelog crijeva, bez okolnih metastaza. Nakon operacije je primao xelodu mjesec dana, a u veljači ove godine je krenuo na prvu kuru od 5 ciklusa po 5 dana intravenozne kemoterapije.

Puno hvala!

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

18.04.2008. 21:25

U R. Hrvatskoj, trenutno je PET/CT-pretragu moguće napraviti samo na jednom mjestu. Liječnik-onkolog koji liječi vašeg oca zna koji je postupak i kada je potrebno učiniti PET/CT. Iz podataka koje ste naveli proizlazi da ovog trena PET/CT nije potreban vašem ocu. Potrebno je da bude provedeno svih 5 ciklusa kemoterapije. Nakon toga će stanje vašeg oca biti pomno praćeno i ako bude eventualnih znakova povrata bolesti njegov će onkolog procijeniti koje su pretrage potrebne.