Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


fibroadenom


Autor Poruka

Monika

06.04.2006. 01:21

Postovani,
nedavno mi je otkrivjen fibroadenom dojke 8mm uradila sam hormonalne pretrage i sve je u redu osim prolaktin koji iznosi 39,2 ng/ml endokrinolog kao i ginekolog rakli su mi da nije strasno i nisu mi bas obrnuli paznju. Zanima me dali postoji neka povezanost fibroadenoma i prolaktina jer na internetu pise da postoji mogucnost njegovog rasta za vreme trudnoce i dojenja ili taj je rast posledica opstog hormonalnog statusa u trudnoci isto tako negdje pise i da je posledica povecanog estrogena u svakom slucaju veoma nejasno pise o fibroadenoma. Zanima me i jos nesto( lekari su mi rekli da vodim sasvim normalan zivot cak i da sportujem) kako vec idem godinama u teretani i radim vezbe i za grudi dali postoji mogucnost vaskularizacije tog tkiva i rast kako rezultat povecane cirkulacije i dovod krvi u grudni misic? Veliko hvala! Pozdravljam vas!

Prim. mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

11.04.2006. 23:26

Ne postoji povezanost između razine prolaktina u krvi i fibroadenoma. Također nema opasnosti od vježbanja. Fibroadenom je benigni tumor sastavljen od vezivnog i žljezdanog tkiva koji povremeno može postati bolan i početi se povečavati te se preporuća njegovo odstranjenje.

edina

16.06.2006. 22:40

Imam 27 godina, 28.03. ove godine su mi odstranili fibroadenom sa desne dojke na 9 sati, veličine 1,2x1 cm. Zanima me u kojem vremenskom razmaku trebam ići na kontrolne preglede i koje. Ponekad osjetim bol u dojci, što bi to moglo značiti? I zanima me da li se nakon operacije smijem baviti sportom?