Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Lipom, fibroadenom ili ? nakon punkcije- molim pomoc


Autor Poruka

tina20

22.03.2012. 11:50

Postovani, prosle godine bila prvi puta na ultratvuku dojke. Bilo je sve u redu, nista nije bilo sumnjivo. Na kontrolu sam bila narucena za 7-8 mj. Ove godine u sijecnju sam bila u Varazdinskoj bolnici kod radiologa koji mi otkrio da imam neku tvorevinu 1,5mm x 4mm. u nalazu mi napisao da sumnja na masni jastucic ili fibroadenom. Narucili me na punkciju za 7 dana koju sam i obavila. U nalazu od punkcije pise: U nalazu punktata nadjeno nesto ekstracelularne masti. Stanice tkiva dojke nisu nadjene.
Nakon punkcije na kontrolu sam bila narucena za 1 mjesec, koji sam i obavila.
Sada mi doktori kazu da ne znaju dal imam fibroadenom ili lipom obzirom da citolog nije napisao ni jedno ni drugo, a na ultrazvuku ne vide sta bi bilo.
Jako sam se prepala nakon sto su mi otkrili tu tvorevinu, a sada me strah sta ne znam sta imam tocno u dojci. Opet sam narucena na kontrolu za 2 mjeseca, ali mi nije jasno zasto tako cesto kontrole.... koliko sam informirana lipomi su bezopasni i ne vade se ukoliko ne smetaju. Fibroadenomi se vade ako rastu, ali mnogi pricaju da se znaju vratiti nakon operacije. Tako da mislim da je moj jos malihappy pa ga ne bi vadili ukoliko nece rasti i stvarati mi probleme. Inace, imam 29 godina i od proslog meseca planiram trudnocu. Zar je moguce da ne mogu procjeniti sto je tocno ta tvorevina.???
Molim Vas Vase misljenje.... Puno Vam hvalahappy

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

17.07.2012. 22:40

Moguće e da se ne može procjeniti o kakvoj se tvorbi, osobito kada je tvorba tako mala kao kod vas. O bilo čemu se radilo tvorba je dobroćudna i ne trebate se zabrinjavati. Obavljajte kontrole i na jedno od sljedećih kontrola postati će asno o čemu se radi. U biologiji nije uvijek sve matematički točno i jasno.