Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Nalaz mamografije


Autor Poruka

zvijezda

10.12.2007. 17:25

Majka mi ima 44 g. i bila je na mamografiji. Pri podizanju nalaza sestra je rekla da nalaz nije dobar i obavezno se javiti svom lječniku. No lječnik nam nije htio ništa konkretno reći o nalazu pa bih voljela ako mi vi možete napisati nešto konkretnije. Nalaz glasi:
Na nativnim mamografima obje dojke u GLK lijeve dojke vidljiva je intezivnija, ovalna sjena neoštrih kontura koja zahtjeva UZV evaluaciju. Desno je vidljiva početna masa predominacija, sa zadebljalim vezivnim septama, ali bez vidljivih žarišnih promjena npl. etiologije.

Unaprijed hvala

zvijezda

11.12.2007. 20:55

Poštovani dr. Tomek ja bih Vas molila ako mi možete bar napisati dali se trebamo jako zabrinuti u vezi nalaza, dali je potreban hitni ultrazvuk ili kao što joj je napisano za 4 mjeseca? Bojim se da se za ta 4 mjeseca ako je rak dojke nebi on jako raširio. Hvala.

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

13.12.2007. 10:25

Svakako otiđite na pregled dojki ultrazvukom kao što je to preporučio i liječnik rendgenolog koji je očitavao mamografiju. Nakon tog pregleda ćete znati da li se trebate zabrinuti.

ekrema1967

04.11.2013. 19:40

Prije 5 godina sam radila nalaz mamografije data sam imala 41 godinu i zaključak nalaza je: Obostrano diskretno izražene fibrocistične promjene BI-RADS 2.
Obzirom da nemam nikakvih vidljivih promjena osim što me ponekad dojke bole na jači pritisak, zanima me da li ovakav nalaz može pokazati neke promjene koje bi se mogle pretoviri u nešto lošije, obzirom da mi ljekar kod kojeg sam bila ništa konkretnije rekao.

Katarina Antunac, dr. med.

19.11.2013. 13:05

Poštovana,
što god je nalaz pokazao prije 5 godina, vipe mije aktualno,
Svakako dogovorite UZV dojki.