Rak vrata maternice i HPV


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 128 | Broj poruka: 314

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


cin I


Autor Poruka

alanna825

01.05.2009. 23:10

Poštovana,
prije dva tjedna sam radila Papa test, utvrđen je cin I i naručena sam za novi papa test za 6 mjeseci.Nikakve druge pretrage mi nisu rađene.
Koliko sam iščitala na ovom forumu u tih šest mjeseci potrebno je raditi na podizanju imuniteta i možda se te promjene spontano povuku.
U monogamnoj sam vezi i koristim kao zaštitu samo Logest već 2 godine.
Ako slučajno imam hpv mogla sam ga dobiti samo od ovog partnera.
U jednom odgovoru ste spomenuli da na pogoršanje bolest utječu razni faktori kao što su pušenje, korištenje kontracepcijskih sredstava, stanje ishranjenosti...
Dal to znači da bi bilo pametije u ovih šest mjeseci odustat od pilula i preći na kondome?
Dal bi dečko trebao otić na pregled urologu?
I dal se i kako i koji su simptomi ako se hpv infekcija dobije u grlu oralnim seksom?

hvala

Marija Hršak, dr. med.

04.05.2009. 23:45

Poštovana, kod nalaza PAPA testa CIN I svojim pacijenticama učinim obriske vrata maternice na aerobne bakterije, Mycoplasmae, Ureaplasmae, Chlamydiu i učinim genotipizaciju HPV. Ukoliko postoji upala, koja također može dovesti do promjena na PAPA-i u smislu CIN I, potrebno je liječiti i Vas i Vašeg partnera. Ukoliko upala postoji, nakon provedene terapije se ponove brisevi vrata maternice, a nakon 4 mjeseca ponovi se PAPA test. Daljnji postupci ovise o tom nalazu PAPA testa. Ne trebate prekidati sa uzimanjem Logesta za sada, ali počnite jačati imunitet nekim od preparata sa tržišta. Nije neophodno da Vaš partner ide kod urologa odmah ako nema nikakve smetnje.
Što se tiče promjena na grlu uzrokovanih HPV-om, one će se vjerojatno pojaviti u obliku manjih bradavičastih tvorbi ako je upala prisutna.

la-la

14.05.2009. 09:30

Poštovana doktorice...samo kratko pitanje, nalazom papa testa dijagnosticiran mi je cin 1 i velika upala...dobila sam antibiotike doksiciklin i vaginalete betadine i medazol...antibiotike sam popila prije pet dana i sada još koristim vaginalete jer ih naizmjenično stavljam, jednu večer medazol, jednu betadine. pa me sada zanima kada potrošim te sve lijekove nakon koliko mogu ponoviti papa test tako da rezultati budu pouzdani jel ne znam koliko dugo nakon uzimanja lijekovi još djeluju i kada se može ponoviti test...hvala puno...

Brineta 21

28.05.2009. 12:40

Molim vas da mi netko hitno odgovori!danas mi je ginekolog rekao da imam cin 1 i da dodem za 4.mj.ponoviti PAPA test.nije mi dao nkakve tablete jer je rekao da nemam nikakvu upalu!mene je svejedno jako strah i ocajna sam!vec godinu dana pijem Yasmin tablete,pa me zanima dal bi bilo dobro da ih prestanem pit.i recite mi sto ustvari znaci cin 1?

Marija Hršak, dr. med.

01.06.2009. 19:00

Odgovor na pitanje la-la-ponovite PAPA test za 4 mjeseca od prethodnog nalaza.
Odgovor na pitanje Brineti-CIN I opisuje prisutnost abnormalnih stanica na vratu maternice, koje zauzimaju samo 1/3 debljine sluznice. Potrebo je učiniti briseve vrata maternice na aerobne bakterije, Ureaplasmu urealiticum, Mycoplasmu hominis, Chlamydiu, jer upala također može dovesti do promjena na PAPA testu. Ako upala postoji, trebate se liječiti i Vi i Vaš partner. Bilo bi dobro napraviti i genotipizaciju na HPV, koji također može dovesti do nastanka CIN I. Ponovie PAPA test za 4 mjeseca od prethodnog nalaza. Jačajte imunitet neklim od preparata prisutnim na tržištu.

la-la

08.09.2009. 17:20

Doktorice, već sam vam pisala...u 4.mjesecu sam imala cin 1 + upala-dobila sam terapiju doksiciklinima, betadin i medazol vaginaletama. Nakon toga sam radila briseve i imala sam e.colli. Izliječila sam ju klavocinom. Poslije toga u 7.mjesecu papa i brisevi uredni. Da li je moguće da mi se cin pojavio zbog upale ili je ipak hpv u pitanju? Mene zapravo zanima da li cin 1 nužno mora biti povezan s hpv-om ili može biti i od upale i da li je moguće da je to kod mene? Nisam radila briseve na hpv. Hvala...

Marija Hršak, dr. med.

23.09.2009. 10:30

Poštovana, CIN promjene su najčešće uzrokovana HPV-om, mada nije nemoguće i da jaka upala dovede do istog nalaza.