Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


folikulitis kod djevojčice od 19 mjeseci


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

iralo

15.09.2014. 14:25

Postovani,
Imam djevojčicu od 19 mjeseci koja od svoje prve godine ide u vrtic.Negdje malo vise od pola godine periodično joj se u koži vlasišta pojavljuju poveće bubuljice koje su u početku natečene, ispupčene, s vremenom počnu da se gnoje i kad ta tečnost iscuri nastane krastica. U početku je bila jedna koja se povuče pa se opet vrati, nekad njih više, kao sto je jednom prolikom bio slučaj kada sam na svoju inicijativu tražila bris kože glave, nosa i grla ( nista nije izolovano )te ostale krvne nalaze koji su isto tako ok.
dermatolog dao klindamicin, bivacin, nista pomoglo nije cak se znalo i rasiriti na različite dijelove glave mada najčešće bude u predjelu tjemena na jednom mjestu ih se grupira više.Onda se sve povuce i nema sve dok dijete ne postane nemirno po noći i ja odmah znam da će se pojaviti makar jedna.Obzirom da ide u vrtić smatrala sam da je nešto pokupila možda tamo,imamo papagaja a kavez zna povremeno dirati, noktićima se češe često po glavi...sve sam to uzela u obzir a opet problem dođe i prođe.Sad čistim rezorcin otopinom koju mi je dao dermatolog...
Vas lijepo molim za vase misljenje, s obzirom da je ovo vec preslo u hroničnu situaciju, dosta ruzno izgleda, na opip ispod kose koja je ionako prilično tanka. Koristila sam i a-derminu dermalibur kolekciju, i plivasept losion...ali to meni sve nista nije pomoglo, imam osjećaj da te bubuljice i dođu i prođu same od sebe ma šat da ja uradim.Obzirom da se radi o malom djetetu lijepo vas molim da mi pojasnite sta bi mozda mogao biti uzrok svemu navedenom i da negdje ja kao majka mozda ne grijesim.
Lijep pozdrav i unaprijed hvala.
Iris

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

16.09.2014. 09:30

Po onome što ste napisali, moglo bi se raditi o recidivirajućim (ponavljajućim)folikulitisima. Najčešći uzrok je zlatni stafilikok. Terapija koju Vam propisao dermatolog čini se ok. Problem je što se takve promjene mogu ponavljati i tom slučaju nećete moći puno napraviti. Ipak, bilo bi dobro da potražite i drugo mišljenje (da se isključe i druge bolesti ili uzroci).