Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


hagiomi


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Marko

04.02.2002. 15:44

Poštovani !
Imam 30 godina. Otprilike prije godinu dana intenzivno sam počeo dobivati crvene madeže po cijelom tijelu (glava,leđa,prsa,noge,ruke) veličine do nekoliko milimetara. Konzultirao sam dermatovenerologa koji mi je rekao da su to bezopasne izrasline -hagiomi. Problem je u tome sto se broj tih "bezopasnih" izrasline toliko umnozio tijekom godinu dana da vec skoro da i nema kvadratnog centimetra na kojem nemam barem malu crvenu tockicu. Napominjem da se sve dogodilo u periodu manje od godine dana. Hagiomi mi i dalje nastaju na dijelovima gdje ih do sada nisam imao te me njihova progresiaj plasi. Da li je to mozda znak kakve druge bolesti i/ili poremecaja te kako mogu zaustaviti nastajanje tih hagioma ili ih se rijesiti jer djeluju vrlo neestetski.

Mr.sc.dr. Branka Marinović

04.02.2002. 22:12

Promjene koje opisujete nazivaju se hemangiomi, a najčešće se pojavljuju u 40-im godinama života. Mogu biti različite veličine, najčešće nekoliko mm u promjeru, u razini kože ili izdignuti iznad razine kože. Terapija se uglavnom provodi samo iz kozmetskih razloga.
Međutim, ako vas zabrinjava broj promjena, savjetujem vam da se javite na pregled dermatovenerologu radi konačnog mišljenja.