Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


HPV kod muškarca


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Misolovka

30.01.2024. 16:20

Pozdrav!
Očajno pokusavajuci naci rijesenje vec mjesecima pisem ovaj tekst te Vas molim za Vase misljenje te savjet. Naime, moj decko je od bivse djevojke pokupio HPV koji je shvatio da ima uočivši bradavice oko spolovila. Prvotno je isao na spaljivanje istih te mu to bas i nije pomoglo. Nakon toga je isao na peniskopiju kako bi se utvrdilo je li se kolicina bradavica smanjila ili ne te mu je na tom pregledu mjesto popunjeno sa bradavicama namazano i receno mu je da mora podici imunitet i da se tu nista ne moze. Zeljela bih napomenuti kako nismo imali odnose uopce te ja nisam zarazena. Takoder, sama imam pojedinih ginekoloških problema te sam se u srednjoj cijepila protiv hpv-a. Na posljednjem pregledu svog ginekologa rekao mi je kako se i moj decko treba cijepiti i testirati sto je moj decko napomenuo dotičnoj doktorici kod peniskopije na sto mu je ona rekla da to nema uopce potrebe i da ga nece testirati. Imate li neki savjet i preporuku jel ovo vec traje pola godine,a nista nejde na bolje? Trenutno se hrani sto zdravije, pije razne tablete za dizanje imuniteta te smo vidjeli kako ulje čajevca moze pomoci kod uklanjanja hpv bradavica.
Hvala Vam!

Krešimir Musa, dr. med.

03.02.2024. 08:45

Poštovani,
HPV infekcija je vrlo česta u spolano aktivnoj populaciji. U literaturi se spominje zaraženost od 60% do 80% populacije...
Tema o HPV infekciji je toliko široka da se u ovakvom obliku foruma ne može detaljno razlagati i objašnjavati svi mogući aspekti HPV infekcije.
Imate svog liječnika spec. dermatolovenerologa ili ginekologa, te slušajte i provodite upute koje dobivate.