Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


opadanje kose nakon poroda


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Danijela

01.05.2006. 20:44

Postovani, cetiri mjeseca nakon poroda pocela mi je pojacano opadati kosa. Znam da je to normalno uslijed hormonalnih promjena ali cini mi se ipak dosta jako...Da li koristenje Vichy-eve linije Dercos s ampulama ista znaci?

dr. Dinko Kaliterna

02.05.2006. 12:27

Bojim se da ne znači ništa, radi se o prirodnom procesu na koji se ne može utjecati i zato ne brinite osim ako potraje duže od 12 mjeseci.

Charlie15

05.10.2017. 13:50

Poštovani,molim za pomoc.
Naime,rodila sam prije 8mjeseci.Nakon sto sam izgubila mlijeko s dva mjeseca djetetova života(jer je bio u bolnici) kosa mi je drastično počela opadati(svjesna sam da je to normalno) medjutim je promijenila strukturu vidljivo.Imala sam izrazito kovrčavu kosu a ona je sada tanka,rijetka ravna,masti se vec drugi dan od pranja.Jednostavno to vise nije moja kosa,i ide sve gore i gore.Probala sam neke šampone ali bez pomoći.
Puno vam hvala na uputama.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

06.10.2017. 11:50

Vjerojatno je kod Vas riječ o tzv. postpartalnom opadanju koje se javlja nakon poroda i oporavlja spontano, ali je za to potrebno više mjeseci, pa i do godine dana, Ipak, ako se stanje ne popravi, trebalo bi napraviti thihogram (pretraga anallize vlasi).