Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Oštećenje kože (sluznice)


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Studentica94

17.05.2015. 16:40

Poštovani,

već neko vrijeme pokušavam zaliječiti "ranicu" na u ulazu kod rodice (točnije odmah uz otvor mokraćne cijevi), veličina: 0,5x0,5 cm.
Ginekologica mi preporuča canesten kremu (iako su mi nalazi ok, nemam gljivica i sl.) koju već par mj koristim (točnije, nakon odnosa kada se sluznica ošteti (razdere) onda mažem canestenom par dana (tada je apstinencija) te to prođe ali se odmah tokom odnosa opet pogorša - koristili smo i lubrikante ali i dalje se to javlja).

Stoga Vas molim za savjet, koju kremu bez recepta (osim canestena) bi mi Vi preporučili da koristim (naravno uz apstinenciju) te koliko dugo da ta sluznica zaraste skroz.

Unaprijed hvala na odgovoru!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

18.05.2015. 18:30

Možete pokušati primjenu Bepanthen kreme koja pomaže zarastanju takvih erozija ("ranica"blunk. Ako neće pomoći, morali bi na dermatovenetološki pregled (da se isključe i drugi uzroci osim traume kod spolnog odnosa).

Studentica94

18.05.2015. 21:55

Hvala vam puno na odgovoru,
zanimaju me još samo 2 sitnice:
- koliko dugo da koristim Bepanthen?
- ima li još koja takva slična krema pošto živim u malom mjestu i imamo samo jednu ljekarnu koja nije previše opskrbljena?
hvala na odvojenom vremenu, lijep pozdrav! happy

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

19.05.2015. 09:35

Općenito, možete je koristiti neograničeno. Ali ako se promjene budu ponavljale duže od nekoliko tjedana, morat ćete kod dermatovenerologa. Ta krema bi trebala biti u svim ljekarnama.

Studentica94

19.05.2015. 13:10

Hvala puno, ima u ljekarni Bepanthen mast krema te Bepanthen plus.
Nažalost pročitala sam na upustvima na internetu da Bepanthen plus (koji je baš za ranice) ne smije na sluznicu pa me to malo zabrinulo. Ne znam samo što je bolje onda, mast ili krema kad već Bepanthen plus ne mogu :/

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

19.05.2015. 16:50

Napisao sam Vam prvi puta. Bepanthen krema. Ne Bepanthem mast ili Bepanthen plus krema.