Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


rana na penisu


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

kvaka

09.04.2011. 22:11

dobar dan, ovako, nekoliko dana nakon spolnog odnosa mi se pojavilo crvenilo i zadebljanje kožice na prijelazu na penis, imam osjećaj kao da je gnojna vrećica. imam 3 fleke na kožici, od toga su 2 crvenkaste i 1 bijelkasta koja se nalazi na na tom zadebljanju, i imam jednu malu na glaviću. fleke izgledaju kao ''žive rane'', od ''ugašene cigarete'' ponekad me zasvrbi, ali ništa strašno ili drugačije nego prije, dok toga nije bilo.....nadam se da liječnički pregled može sačekati, iako želim otići što prije....unaprijed hvala na odgovoru....

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

10.04.2011. 14:40

Moguće je da se kod Vas radi o kontaktnom dermatitisu ( vjerojatnije ako je riječ o spolnom odnosu sa stalnom partenricom). Ukoliko je riječ o "rizičnom odnosu" potrebno bi bilo isključiti spolno prenosivu bolest.

kvaka

11.04.2011. 12:50

Imate li mozda prijedlog za nekakvu kremu ili tablete, jer trenutno nisam u mogucnosti otici lijecniku...hvala

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

11.04.2011. 21:20

Nažalost ne. Riječ je o desetak različitih bolesti i terapija.

ivan88cro

03.09.2013. 11:55

Poštovani!

Imam 25 god. i nisam imao seksualni odnos od 5 mj. 2011. Prije nekoliko mjeseci sam uočio neku ranu na penisu. Očekivao sam da će to zacijeliti, ali ništa. Ne peče me, ne smrdi, ne kvari, nema gnoja, rana je dugačka oko nekoliko milimetara, ne znam da li će ta rana dalje rasti ili ne, sve je normalno samo me ta rana nekako zabrinjava. Nekako mi čini da ta rana ispod kože. Ne znam. Ne vjerujem da sam ga s nečim porezao. Čitao sam na Internetu da rana na penisu može značiti da imam rak penisa što me jako šokiralo. Uslikao sam ga, pa bih Vas zamolio da pogledate. Zanima me Vaše mišljenje. Hvala.

http://postimg.org/image/k02oamz3p/

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

03.09.2013. 14:00

Ne radi se o karcinomu (raku), niti se on javlja u Vašj dobi. Vjerojatno je riječ o nečem prolaznom (trebalo bi proći kroz nekoliko tjedana). Ako ne prođe, javite se liječniku.