Fizikalna medicina i rehabilitacija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 110 | Broj poruka: 229

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Artritis


Autor Poruka

dario

30.12.2001. 18:34

Imam 11 god.Zanima me nesto vise o juvenilnom artritisu.Otecen mi je lijevi skocni zglob,pa doktori sumnjaju na artritis.Od lijekova pijem "Lubor" 20 mg.dnevno.Molim vas za misljenje.Hvala!

mr sc dr Porin Perić

25.01.2002. 18:03

Poštovani Dario!

Juvenilni artritis u prijevodu znači upala zgloba u mlađih osoba. Takav vid artritisa spada u domenu dječjih liječnika- dakle pedijatara- te sugeriram obaviti pregled u npr. Klinici za pedijatriju-KBC Rebro u Zagrebu u Prof.Malčića ili u Klinici za dječje bolesti u reumatološkoj ambulanti kod dr.Harjačeka. Za opću informaciju postoje različiti tipovi te bolesti koju mogu zahvatiti samo zglobove poput reumatoidnog artritisa u odraslih ili kralježnicu poput ankilozantnog spondilitisa, ili razne kombinacije, ali i takvi artritisi kojise javlhjaju kao reakcija na neku infekciju i tada ih nazivljemo reaktivnim, koji imaju bolju prognozu od prije spomenutih. Za detaljnije informacije trebaš se javiti pedijatru.


Lijepi pozdrav, mr.sc.Porin Perić, dr.med.
spec.fizijatar-reumatolog