Oftalmologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 170 | Broj poruka: 659

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Naočale ili ne?!


Autor Poruka

valek

20.03.2015. 16:55

Poštovani, naš uskoro petogodišnji sinčić je nedonošće koje se redovito kontrolira kod oftalmologa. Zadnji nalaz je sljedeći; Status VOD 0,6? , VOS 1,0 Cover test neg, konvergencija desno ograničena. BM:prednji segment oka uredna nalaza. Fundus : ROP regredirao, uredan nalaz makula i optičkog diska, retina prileži. Refleks na rožnici centralno , Cover test neg. Tr. skijaskopija desno: + 2.0 dsph: +0.50 Dcyl ax 100 i lijevo +2.0 . Kontrola za 3-4 tjedna. Da li je ovo nalaz za naočale ili? Što će biti drugačije za nekoliko tjedana jer se dr dvoumi imamo dojam. Unaprijed zahvaljujemo, srdačan pozdrav.

dr. sc. Adrian Lukenda, dr. med.

21.03.2015. 11:00

To nije još nalaz na naočale. Vaš oftalmolog je napravio objektivni pregled dioptrije sa širokim zjenicama (skijaskopiju) te će najvjerojatnije odlučiti o dioptriji za naočale na slijedećem pregledu kad se zjenice suze. Navedena dioptrija nije velika niti neuobičajena u dječakovoj dobi, no svakako treba vidjeti može li se korekcijom dioptrije poboljšati vid na desnom oku.